Mato Neretljak: U usponu smo, ovu formu moramo prenijeti i na Radnik

Mato Neretljak

Međutim pokazalo se da s pravom najavljuju pozitivan rezultat na terenu stadiona Pecara gdje su u nedjelju imali i kasno vodstvo preko Mirsada Ramića koji je u drugom poluvremenu utakmice ušao s klupe i zatresao mrežu Luke Bilobrka u 74. minuti.

Šest minuta kasnije je konačnih 1:1 ipak postavio Dražen Bagarić. Ispalo je da Lavovi trebaju žaliti za tri boda.

''Treba biti realan, mislim da je konačni ishod pravi odnos snaga iako smo mi zbog vodstva bili malo bliže pobjedi. Stvarno smo dobro igrali po teškom terenu i uvjetima. Ali mislim da je utakmica opet bila dosta kvaliteta. Moji igrači su u usponu forme i ako se ovako bore i igraju, neće biti zime'', komentirao je za Dnevni list trener GOŠK-a Mato Neretljak.

Nije mala stvar za GOŠK da je ekipa na Pecari odigrala utakmicu gdje je remi realan odnos snaga.

''Dosad smo gubili, ali tradicija je tu da se mijenja. Mi igramo dobro, forma je u usponu već duže vrijeme i trebamo tako nastaviti i u zadnjoj utakmici'', dodaje strateg Lavova.

S Neretljakom je GOŠK u Premijer ligi upisao po tri pobjede i poraza te jedan remi. I to u dosta teškom rasporedu. Da je tako išlo od početka...

''Po toj statistici bi bili u vrhu ljestvice, međutim neka je druga situacija i važno je da sad imamo konstantnost koju trebamo zadržati jer nam sad dolazi ključna utakmica protiv Radnika. Nema opuštanja, igra nam samo pobjeda i neće biti nimalo lako'', poručuje trener Lavova.

Protiv Radnika sigurno neće igrati veznjak Dino Hasanović koji je opet skupio tri žuta kartona.

''Igrali smo bez njega i protiv Sarajeva pa smo pobijedili. Koga nema bez njega se može, imamo igrače koji mogu ući i nadomjestiti ga'', ističe. S Radnikom u svakom slučaju neće imati lagan zadatak.

''Sigurno se radi o kvalitetnoj momčadi, imam visoko mišljenje o njima. Oni su u jednoj krizi rezultata, doće kod nas da se vade, iako svakako nitko ne dolazi s bijelom zastavom. Međutim mi gledamo sebe, moramo se dobro pripremiti, analizirati protivnika i spremni ga dočekati'', zaključio je Mato Neretljak za Dnevni list.

Poslije dosta vremena GOŠK ima priliku pomaknuti se s pozicije koja vodi u niži rang natjecanja i prezimiti stanku na 10. mjestu. Za to će im trebati bodovi protiv Radnika i pobjeda Zvijezde protiv Tuzle.

Ipak za Gabeljane nije loša opcija ni da njihova dva konkurenta u posljednjoj utakmici jeseni remiziraju. Kako god, jasno je da će sve ekipe ispod 6. pozicije ljestvice na proljeće biti u vrlo zahtjevnoj utrci za ostanak u Premijer ligi.