Matić: Neću igrati za Srbiju dok je Mihajlović izbornik

Nemanja Matić, Siniša Mihajlović, Srbija
"U posljednjih pet utakmica nisam odigrao niti jednu minutu. Zašto trošiti svoje vrijeme kada sam očito nebitan. Vjerujem kako će moje vrijeme jednom ipak doći," poručio je Matić koji je za reprezentaciju Srbije sakupio pet nastupa. Karijeru je počeo u Kolubari iz Lazarevca, a prije transfera u Benficu igrao je i za Košice, Chelsea, te Vitesse.

Izbornik jednog od suparnika hrvatske reprezentacije u skupini A kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. nije se previše uznemirio, premda je ovo već treći incident otkako je u svibnju preuzeo Srbiju. Na prvi incident se nije dugo čekalo. Nakon prve utakmice za kormilom iz reprezentacije je izbacio Adema Ljajića jer nije pjevao himnu. Potom je nekoliko mjeseci tinjalo nezadovoljstvo zbog izbora igrača, a nakon poraza od Belgije došlo je do svađe između izbornika Mihajlovića, te Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova. sada je uslijedio i 'slučaj Matić'.

"To je njegov izbor. Trebao je početi utakmicu protiv Čilea u St. Gallenu i uvjeriti nas kako na njega možemo računati u budućnosti. Međutim, odlučio je sebi zatvoriti vrata reprezentacije"," poručio je Mihajlović koji je umjesto Matića pozvao igrača Crvene zvezde Luku Milivojevića.

Nakon četiri kola na prvom mjestu skupine A nalazi se Belgija sa 10 bodova, koliko ima i Hrvatska na drugoj poziciji uz slabiju razliku pogodaka. Srbija je treća sa četiri boda, koliko ima i Makedonija na petom mjestu, Wales ima tri, a Škotska na začelju dva boda.

Fena