Mateo Sušić: Volio bih da Zrinjski osvoji titulu, Ultrasi to zaslužuju

Mateo Sušić
Nakon Istre seli u njemačku drugu ligu u Energie Cottbus, gdje je i danas. Porazgovarali smo sa Mateom, i evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo reci nam da li je ozljeda stvar prošlosti?

Pa hvala Bogu, ozljedu sam prebrodio taman prije kraja polusezone, tako da sam u pripreme ušao zdrav i spreman za borbu za mjesto u ekipi.

Tvome klubu slijedi grčevita borba za opstanak, pa da li ste se pojačali za nastavak sezone?

Pojačali smo se sa par dobrih igrača, ali ekipa se neće previse mijenjati. Kvlitetu imamo samo nam treba malo sportske sreće pa da napravimo jedan niz pobjeda, i da izborimo opstanak u ligi.

Da li ćeš ti imati mjesta u prvoj momčadi u nastavku natjecanja?

Nadam se da ću se izboriti za početnu postavu. Radim sve maksimalno ozbiljno i na treneru će biti da odluči koga će staviti u momčad, mene ili Schulzea za kojeg mogu reći da je vrhunski igrač.

Igrao si za Zrinjski, Istru i evo sada za Cottbus, pa možeš li ukratko povući paralelu između tih klubova.

Išao sam do sada postepeno u karijeri. Zrinjski mi je ostao u najljepšem sjećanju, a pogovo navijači i osvajanje titule. U Istri sam sazrio kao igrač i postao standardan, pa je time i došlo do transfera u Cottbus. Ipak, Njemačka kao i ostale lige petice su neka druga dimenzija, tako da je usporedbe teško povlačiti.

Evo vratit ćemo se na Zrinjski. Što ti je ostalo u sjećanju iz vremena kada si nosio dres Plemića?

Opet ponavljam Zrinjski mi je ostao u najljepšem sjećanju, jer sam tamo napravio iskorak prema takoreći seniorskim vodama.

Bio si i ljubimac navijača, nedostaju li ti Ultrasi?

Naravno da mi nedostaju jer kada imaš punu potporu navijača kao Ultrasa onda ti je sve lakše. Pogotovo je lakše mladom igraču igrati i boriti se za svoj klub.

Njemački nogomet se ne može mjeriti s ovim našim, ali gdje je recimo BiH u odnosu na Hrvatsku?

BiH nogomet puno napreduje iz godine u godinu, a u usporedbi sa hrvatskom ligom ima manjih razlika, ali opet vidljivih jer je danas dosta toga u novcu, a novac privlači kvalitetne igrače. Vidimo kako je Rijeka napravila uspjeh sa novim vlasnikom koji je uložio dosta novca i odmah se isplatilo, a dok u BiH mladi igrači i igrači koji su napravili imena traže odmah angažmane u europskim klubovima, tako da se stalo gube kvalitetni igrači.

Pratiš li inače što se dešava u Zrinjskom i tvom Brotnju gdje si napravio prve korake?

Naravno da pratim i Brotnjo i Zrinjski. ipak su to moji klubovi. Vidim Zrinjskom ide dobre ove sezone, pa bih volio da uzmu titulu opet jer grad i navijači to zaslužuju.

Kakvi su ti planovi za nastavak karijere, da li ćeš se jedan dan možda vratiti u Zrinjski?

Za sada mi je plan opstanak sa Cottbusom, a za dalje se nadam da ću ostati igrati u Njemačkoj, jer je zemlja stvarno fantastična i organizacija oko nogometa je takva da ti ništa ne smije faliti. Povratku u Zrinjski se nadam kad napravim dobru karijeru u Europi, i onda da mi završne godine nogometa budu u voljenom klubu.

Evo za kraj još jedna poruka našim čitateljima?

Čitateljima bi poručio da nastave bodriti sve mostarske klubove, a pogotovo nogometni, iako to nikada nije bilo upitno, te bi pozdravio Ultrase i poručio im da pjesmom i navijanjem odvedu Zrinjski do titule.