Mateo ruši hrvatski rekord, a u kraljevskom klubu će imati plaću iz snova

Mateo Kovačić
...što je apsolutni rekord za nekog hrvatskog igrača.

Priča se pojavila u nedjelju ujutro i poput požara se počela širiti društvenim mrežama.

Da se nešto ozbiljno valja iza brda potvrdio je i Gianluca Di Marzio, novinar Skya i najveći stručnjak za transfere koji je napisao: "Kovačić pakira kofere i ide u Madrid".

Real se okrenuo Kovačiću u subotu navečer nakon što su definitivno digli ruke od transfera De Bruynea, za kojeg je Wolfsburg tražio čak 70 milijuna eura. Potom je Perez okrenuo broj predsjednika Intera koji je za Kovačića tražio 40 milijuna eura, ili 15 milijuna više od prve ponude koju je Real nudio za hrvatskog reprezentativca.

Nekoliko sati kasnije obje strane našle su se na 35,5 milijuna. Od toga će Inter dobiti 28,5 u gotovini, a ostatak od sedam milijuna ovisi o broju nastupa. Za 20 će Inter dobiti 2,5 milijuna, a ostatak od pet dolazi nakon što Kovačić upiše 40 nastupa za Real.

Talijanski mediji tvrde kako je Kovačić već dogovorio osobne uvjete. Za petogodišnji ugovor Mateo bi trebao dobiti četiri milijuna eura neto po sezoni.

U cijeloj priči dobro će proći i zagrebački Dinamo koji će na temelju Uefine naknade za razvoj uprihoditi 500 tisuća eura, a vjeruje se da Dinamo ima i klauzulu u ugovoru s Interom oko postotka od sljedećeg transfera. Na taj će se način nadoknaditi minus od 4 milijuna koji Modri nisu dobili zbog toga što Inter nije osigurao plasman u Ligu prvaka...

Mateo Kovačić dolazi u Real u najboljim godinama i s neprocjenjivim iskustvom Serie A, u koju je stigao u siječnju 2013. godine. Za Inter je odigrao 97 utakmice i postigao osam pogodaka.

Inače, Mateo Kovačić će postati peti Hrvat koji je odijevao dres Kraljevskog kluba. Prije Luke Modrića koji će ga dočekati na Santiago Bernabeuu, za Real su igrali Robert Prosinečki, Davor Šuker i Robert Jarni.

Mancini: Morali smo ga prodati!

Inter je odigrao prijateljsku utakmicu s AEK-om (0-0), a nakon ogleda trener Roberto Mancini potvrdio je da Kovačić odlazi u Madrid.

- Žao nam je svima, ali mi tu ništa ne možemo, klub mora ispuniti uvjete financijskog fair-playja. Svi smo jako razočarani, i predsjednik, igrači, ja... Ali morali smo se žrtvovati i žao mi je ako to netko ne razumije...

jutarnji list