Mateo Marić za hercegovina.info: Trener Toni Karačić nam je vratio samopouzdanje

Mateo Marić, siroki

Iza nas je još jedan hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega. Iako je uoči same utakmice trener Širokog Brijega Toni Karačić kazao kako neće biti iznenađenje ako njegova momčad bude slavila pod Bijelim brijegom, ruku na srce nitko nije očekivao ovako rezultatski uvjerljivu pobjedu njegovih igrača, tim više što Zrinjski do jučer nije primio gol na svom terenu u ovoj sezoni.

Slavili su igrači Tonija Karačića rezultatom 1:3. I dok je za Plemiće strijelac bio Ivan Lendrić, za goste su pogađali kapetan Dino Ćorić, Dražen Bagarić i naposlijetku Mateo Marić.

Upravo je mladi Marić iz našeg kuta gledanja uz Cipetića bio jedan od najboljih pojedinaca susreta upisavši asisitenciju i pogodak.

- Da, ovaj put sam se upisao u strijelce, ali želio bih pohvaliti cijelu ekipu na odličnoj igri, kaže skromno mladi Mateo Marić za Hercegovina.info.

Odličan hercegovački derbi u kojoj je vaša momčad sjajnom igrom odnijela puni plijen s Bijelog brijega. Kako si ti vidio utakmicu?

-Mislim kako je zbog gustog rasporeda za obje ekipe, nedostajalo malo svježine i ritma, ali sigurno da je bilo kvalitete. Mi smo se u svemu tome bolje snašli i zasluženo osvojili tri važna tri boda.

Uz dužno poštovanje prema svim prethodnicima dojma smo kako je sve krenulo bolje dolaskom trenera Tonija Karačića?

-Novi trener, ali većina igrača ga poznaje jer je bio šef omladinske škole. Vratio nam je to neko potrebno samopouzdanje i vjeru u sebe.

Široki je imao nikada lošiji start sezone. Može li ova utakmica biti prekretnica za Plave sa Pecare da se vrate tamo gdje i pripadaju a to je sami vrh domaćeg nogometa?

-Sigurno da start sezone nije onakav kakav smo priželjkivali. Nadam se da će nam ova utakmica biti dodatan “vjetar u leđa” i da se vratimo tamo gdje smo bili zadnjih godina, a to je kako ste i sami kazali vrh BiH nogometa.

Nema puno vremena za odmor. Za dva dana očekuje vas kup utakmica na domaćem terenu protiv osvajača dvostruke krune ekipe Sarajeva. Što možemo očekivati od tog susreta.

-Naglasio sam već da je gust raspored i nema puno vremena između utakmica. Prošle godine smo bili u finalu, ali ždrijeb je ove godine odlučio da se rano sastanemo. Nadam se nastavku pozitivnog niza i prolaska u četvrtfinale kupa.

-Sigurno je kako i nakon jučerašnje predstave podrška s tribina neće izostati?

-Nadam se sto većem odazivu, zaključio je na kraju razgovora za Hercegovina.info, mladi nogometaš Širokog Brijega Mateo Marić.