Marković sam sebi ovjerio zapisnik sa skupštine 17. prosinca!?

"Nema nikakvih problema", zacijelo je rekao Vlatko Marković kada su mu na potpis gurnuli zapisnik s prosinačkih predsjedničkih izbora. HNS-ov predsjednik, nije ga teško shvatiti, potpisao bi Purdinim refleksom sve što će ga u datom trenutku održati na životu.

Problem je, međutim, nastupio kada je zapisnik s prosinačke izborne skupštine napokon postao dostupan javnosti. U tom dokumentu, naime, Vlatko Marković i Zorislav Srebrić uzurpirali su ulogu ovlaštenih ovjerovitelja zapisnika i stavili svoje potpise umjesto Dragutina Marjanovića i Stjepana Merkeša, dvojice skupštinara koji su prethodno dobili vjerodajnice za tu zadaću. Ovdje priči nije bio kraj, jer netko je u zagrebačkom Uredu opće uprave kasnije takvom zapisniku udario pečat i učinio ga valjanim dokumentom. Dakle, eto nas na poznatom teritoriju. Nogometni dužnosnici i njihovi saveznici iz "političkih struktura" ponovo krše zakon.

U petak nam je dostavljen skraćeni zapisnik s prosinačke izborne skupštine iz kojeg je lako shvatiti zašto je dokument tjednima skrivan u ladici. Umjesto dvojice ovlaštenih potpisali su ga Marković i Srebrić, valjda po službenoj dužnosti. U zapisniku koji je dostavljen Uredu opće uprave, a koji je potpisala zapisničarka Mara Žeravica, zaobiđeni su svi kompromitirajući detalji s izbora 17. prosinca.

Nema prijepora oko toga koga će verifikacijska komisija proglasiti skupštinarom, nema žučnih replika niti instrukcija na engleskom jeziku kojima je Štimac upozoravao Uefina ambasadora u prvim klupama na grubo kršenje procedure, a nema niti kaubojskog dobacivanja "nećeš, razbojniče" iz skupštinskih klupa. Postoje samo "dnevni red" i njegove taksativno usvojene točke.

Ključno pitanje nakon svega glasi - može li Ministarstvo uprave nakon svega slijediti Uefine naputke ili će ovako odrađenu skupštinu nakon svega suspendirati?

izvor: jutarnji list