Marko Zovko HFC Zrinjski: Ne sumnjam da će se uskoro tražiti karta više za naše utakmice

MNK Zrinjski, HFC Zrinjski, Marko Zovko , HFC Zrinjski, HFC Zrinjski, Marko Zovko

O planovima i ambicijama HFC Zrinjski razgovarali smo sa novim predsjednikom kluba Markom Zovkom.

Kao prvo čestitke na izboru za predsjednika HFC Zrinjski. Kako je došlo do toga da se dogode kadrovske, ali i promjene u imenu kluba?

"Hvala lijepo na čestitkama. Pa moram priznati sasvim slučajno. Neki od starih članova upravnog odbora su se žalili kako im treba pomoć, a izravno mi se obratio bivši predsjednik kluba gospodin Pehar i rekao da zbog privatnih obveza ne može adekvatno ispunjavati one koje klub traži od njega. Naš Dado je ostao u klubu kao član upravnog odbora i dalje nam neizmjerno pomaže a mi smo preuzeli na sebe sva tekuća pitanja oko kluba. Da, na izbornoj skupštini smo promjenuli naziv da bi pratili trend jer skraćenica MNK se koristi sve manje a i službeni naziv ovog sporta je Futsal".

Kakvi su tvoji motivi dolaska na čelo kluba?

"Osobno sam dugo trenirao nogomet pa i sada kada uhvatim vremena volim rekrativno zaigrati s prijateljima. Tako da je nogomet oduvijek moja ljubav i samo zbog toga sam tu".

Pripreme za nastavak prvenstva su započele. Ima li nekih igračkih promjena?

"Pripreme su u punom jeku. Naš trener Goran Melher i kondicijski trener Boris Kajan rade odličan posao i ne sumnjamo u punu spremnost naših igrača do početka polusezone. Bilo je nekih odlazaka ali također imamo i par novih imena u klubu".

Ambicije kluba u ovoj sezoni?

"Zacrtali smo sebi za cilj osvojiti Futsal KUP BiH. Došli smo do faze četvrtfinala i sigurno da neće biti lak put do titule, ali ne sumnjamo u svoje momke"!

Mostar je poznat kao rasadnik malonogometaša. Može li se iz te baze napraviti klub koji će donositi naslove?

"Naravno. Mi sada u klubu imamo pet ili šest igračaU-21 koji su budućnost HFC Zrinjski. Okupljamo tim ljudi i vršimo sve potrebne pripreme da bi na ljeto otvorili Futsal Akademiju i pružili mogućnost mladim uzrastima da treniraju i uče što je više moguće o Futsalu. Nažalost kao što znate Mostar je jedan od rijetkih ako ne i jedini grad na svijetu koji nema Sportsku dvoranu, a kako pričamo o dvoranskom sportu to bit će zaista izazov realizirati ovaj projekt. Školska dvorana koju imamo na Bijelom brijegu je zaista popunjena i jako je teško dobiti termin za treniranje, ali Bogu hvala na rukometašima i njihovom Domu za rukomet koji nam ustupe svaki put za naše potrebe. Ovim putem im se želim zahvaliti i poželiti puno sreće pred put u Rusiju".

Pred Vama je težak posao vratiti navijače u dvoranu?

"Možda i najteži posao će biti baš vratiti naše navijače u školsku dvoranu na Bijelom brijegu. Ali uz dobar rad i lijepu atmosferu ne sumnjam da će se uskoro tražiti karta više za sve naše domaće utakmice. Evo već sutra igramo prijateljsku utakmicu protiv MNK Seljak Livno te koristim ovu priliku da pozovem sve navjiače da nas podže u što većem broju. Ulaz je slobodan".

Za kraj poruka navijačima i našim čitateljima?

"Dođite i podržite nas. Budite naš šesti igrač i pomozite da na vašim krilima osvojimo KUP, a iduće sezone idemo do kraja zajedno po prvenstvo i KUP".

HERCEGOVINA.info