FOTO  Marko Vuković – ponajbolje lijevo krilo kadetske lige

Najbolje lijevo krilo kadetske lige Crne Gore

Počeo je trenirati sa 6 godina u Rudaru. Ovu sezonu nastupao je najviše za kadete Rudara, ali zabilježio je i par nastupa za omladince:

- Da, počeo sam trenirati već sa 6 godina. Natupao sam za kadete iako sam priključen radu s prvim timom, a povremeno sam odigrao i koju utakmicu za omladince, kaže Marko - za kojeg smatraju da je najbolje lijevo krilo kadetske lige, te dodaje: najbolje mi odgovara igrati na krilu iako mogu pokriti sve pozicije u vezi - pošto sam brz, pa često iskoristim tu svoju brzinu.

Kadeti Rudara nalaze se u donjem dijelu tabele: - Nisam zadovoljan rezultatima kadeta, ali treba uzeti u obzir da smo imali jednu od najmladjih ekipa u ligi većinom 97 godište - ističe Marko i dodaje: - moram biti zadovoljan sa svojom igrom, svaku utakmicu dajem sve od sebe, ali mogu ja to mnogo bolje, to ću dokazati svojim radom i treningom.

Cilj mi je što više napredovati!

Njegove odlične igre i golovi za kadete nisu prošli neopaženo ni u stručnom štabu prvog tima te je priključen radu s njima: - zadovoljan sam što sam priključen radu s prvim timom, treninzi su mnogo jači nego u kadetima, puno se radi, tako da vjerujem da ću još više napredovati.

Debi za prvi tim

Jedna od najvećih želja mu je bila da debituje za prvi tim i to mu se ostvarilo u posljednjem kolu kad je Rudar slavio protiv Petrovca. Igrao je 35 minuta: - nemogu opisati taj osjećaj moj debija. Ponosan i presretan sam sa debijem iako je bila i mala trema - kaže Marko čije ambicije sad su porasle:

- Sad kad sam priključen prvom timu ambicije su mi da se dokažem i da iduće sezone skupim što veći broj nastupa za prvi tim, a kasnije da se oprobam negdje u inozemstvu. Nadam se da ću svojim dobrim igrama izboriti mjesto u omladinskoj reprezentaciji Crne Gore.

Podrška roditelja i prijatelja

- Ništa nebi mogao bez podrške svojih roditelja koji su mi najveća podrška, ali i najbližih prijatelji koji mi puno pomažu. Slobodnog vremena gotovo ni nemam jer svako slobodno vrijeme iskoristim za dodatne treninge - ističe Marko.

Odlične igre nisu ostale nezapažene ni među inozemnim klubovima koji prate razvoj ovog mladog nogometaša koji iskazuje veliki potencijal.