MARKO BENCUN Tudor ne trpi kojekakve zvijezde

Marko Bencun, Igor Tudor, Hajduk

FOTO: Hanza Media

Jučer je na Poljudu predsjednik Hajduka Marin Brbić, sa svojim suradnicima Mariom Stanićem i sportskim direktorom Ivanom Kepčijom predstavio novog trenera "Bilih".

Ugovor do 2020. godine potpisao je Igor Tudor, legenda Hajduka i Juventusa. Bit će ovo drugi put da Tudor sjeda na klupu Hajduka. Prisjetimo, se prije pet godina napustio je Tudor svoj matični klub.

Tudor i potpisuje posljednji Hajdukov trofej, kada su Bili protiv Lokomotive na Maksimiru osvojili Rabuzinovo sunce.

Jedan od onih koji jako dobro poznaje Tudora je i Marko Bencun, Plemić koji je u Tudorovo vrijeme bio važna karika momčadi s Poljuda.

-Tudor je prvi trener koji me uveo u ozbiljniji nogomet. Odužio sam mu se dobrim igrama u toj polusezoni, imali smo dobar odnos. No, nakon toga je došla moja duža pauza zbog ozljede, nakon koje isti ruku na srce malo zahladio, ali to vam je tako u nogometu. O Tudoru mogu zaista kazati sve najbolje. Svoj najbolji nogomet sam igrao pod njegovom trenerskom palicom, i zahvaljujem mu što mi je kao mladom igraču ukazao povjerenje, kaže Bencun za Hercegovina.info.

Tudor je ponovno na klupi Hajduka. Što mogu očekivati navijači kluba iz Splita?

-Igor je takav tip čovjeka da ga se može i voljeti i ne, ima svoje vrline i mane kao i mi svi. On ne trpi kojekakve zvijezde, ima svoj stav i gard i ja ga kao takvoga uvelike poštujem i cijenim. Što se tiče njegovog trenerskog znanja, imam zaista visoko mišljenje o njemu. U svakom trenutku si na terenu znao što trebaš raditi kao igraš. Sve je polazilo od vratara, bez nabijanja lopte. Akcije koje su se svaki dan uvježbavale, kao i defenziva, bile su odlična njegova zamisao, koju smo mi sprovodili na terenu.

U Hajduku će prema riječima Maria Stanića staviti naglasak na mlade igrače iz vlastitog pogona. Koliko će Tudor mladima pružiti priliku?

-Mislim da će Tudor tu biti maksimalno korektan. Tko bude radio stvari koje je on zamislio taj će sigurno dobiti njegovo povjerenje i priliku. Mislim da je Igoru najvažnije, kada mladi igrač poštuje njegove ideje i zamisli i to čini u igri. Onaj koji to bude radio, ne treba se bojati za svoju minutažu. To je ono što mogu kazati iz svog vlastitog iskustva.

Jedan trenutak će Marko Bencun posebno će pamtiti.

-Utakmica u Kranjčevićevoj s Dragovoljcem, i moja dva najdraža pogotka u karijeri. Gol u 92. minuti za prvo mjesto na tablici, i euforija s navijačima i trenerom Tudorom. Trenutak koji se ne može opisati i koji će zauvijek ostati uspomena, kazao je u razgovoru za Hercegovina.info Marko Bencun.