FOTO/VIDEO  Mario Zovko: Manchester United je institucija, ali srcem navijam za Zrinjski

Njegovu pjesmu je prikazala i službena TV postaja najvećeg nogometnog kluba u Engleskoj, pa je to i više nego dobar razlog za razgovor sa njim. Pa evo što je Mario rekao za naš portal.

Kao prvo reci nam kako si uopće došao na ideju napraviti pjesmu Mancshestru?

Za Manchester United navijam od malih nogu. Sjećam se tadašnje ere velikana Cantone, Beckhama, Giggsa, Scholesa i ostalih, igrali su nogomet ispred svoga vremena i upravo zbog njih sam se zaljubio u nogomet kao sport.
Svaka moja autorska pjesma je nastala iz ljubavi prema nečemu ili nekomu, tako da mi je poštovanje i divljenje prema ovom nogometnom gigantu stvorilo inspiraciju da uradim ovo djelo.

Da li si očekivao da če tvoja pjesma podići toliko medijske prašine, te da će se biti puštena na službenoj televiziji Manchestera?

Iskreno, nisam očekivao preveliku medijsku prašinu oko pjesme, posebno u doba kada je izašla u svibnju 2012. godine, kada se pjesma proširila brzinom svjetlosti do medijskih kuća bivše države ali i šire. A što se tiče televizije MUTV, nadao sam se da bi se to moglo i desiti jednog dana, ne zato što mislim da to moja pjesma zaslužuje nego zato što su medijske kuće gladne novih i zanimljivih informacija.

Možeš li opisati svoje emocije kada se to ipak desilo?

Obradovao sam se jako kada se to desilo, nekada nisam ni svjestan koliko to znači za budućnost mene kao glazbenika, i koliko sam daleko otišao sa svojim autorskim djelom. Ali osoba sam koja uvijek čvrsto stoji na zemlji i svjestan sam da se ne trebamo previše zanositi kada doživimo neki uspjeh, jer kada lebdimo visoko puno nas više boli kada padnemo.

Da li te je kontaktirao neko iz Manchester Uniteda, i recimo pozvao da budeš njihov gost na nekoj od utakmica?

Intenzivno sam imao kontakte sa klubom u svibnju kada je pjesma i izašla, a imam ih i sada. Tajnik kluba mi se osobno javio i poželjeo mi dobrodošlicu u veliku obitelj. Određeni čelnici kluba su mi rekli da se jedne prilike najavim i dođem na upoznavanje. Let u Englesku planiram nekada u proljeće.

Otkuda ljubav jednoga mostarca prema velikom britanskom klubu?

Na ovo pitanje sam već dao odgovorio na prvom pitanju. Samo bih nadodao da je Manchester United više od nogometnog kluba, to je institucija kojoj se divim i koja može biti primjer svakom klubu na svijetu. Prvi nogometni klub u Europi koji se sjetio genijalne ideje širenja branda na Azijsko i Američko tržište, i od tada je Manchester United na tronu kao najpopularnije sportsko ime na svijetu i broji oko 350 milijuna navijača i simpatizera širom svijeta.

Da li možemo očekivati da jednoga dana napišeš neku pjesmu i Zrinjskom?

Srcem navijam za Zrinjski, išao sam na utakmice i u ono poslijeratno vrijeme kad se igrala liga Herceg-Bosne. Često me moji prijatelji pitaju pa kako si prvo napisao pjesmu za Manchester a nisi za Zrinjski? Puno ljudi i nezna da sam himnu Zrinjskog uradio u klapskoj obradi i pjevali smo je na proslavi prvaka na stadionu pod Bijelim brijegom, pa kasnije i na Vojničkom. Ali nešto se autorsko kuha u mom glazbenom laboratoriju i za Zrinju, samo rekao sam svom prijatelju i velikom zaljubljeniku u Zrinjski Igoru Zeleniki Zizu, da će to biti od sada pa za koju godinu. Da se samo bavim glazbom svaku svoju ideju i inspiraciju bih pretvorio u djelo za malo vremena. Budući da radim i studiram, jako malo vremena nađem za ono što najviše volim raditi, a to je glazba.

U video prilozima pogledajte odu Manchesteru, i pjesmu koju je klapa Krš otpjevala na proslavi prvaka Zrinjskog.

Hercegovina.info