Mario Vasilj: Mladom igraču je najvažnije da igra

Mario Vasilj, NK Istra
...a nalazi se na posudbi u NK Rovinj.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Mario je kao kadet i junior veoma uspješno branio boje hrvatskih prvoligaša NK Rijeka i NK Split, a u seniorske vode je zagazio sa NK Goškom iz Gabele u nogometnoj Premijer ligi BiH.

Kao što smo u uvodu rekli 19-godišnji Mario je trenutno u Rovinju kao posuđen igrač NK Istra 1961 sa kojom ima potpisan ugovor na dvije i pol godine, i evo što je rekao za naš portal.

Kao prvo kako si se snašao u novom okruženju?

Evo ovdje sam već pola godine, na početku mi je bilo malo teže, ali sada je sve u najboljem redu i super se osjećam.

Gledatelji u BiH su te upamtili po nekoliko odličnih utakmica koje si odigrao za Gošk?

Pa sa Goškom sam zagazio u seniorski nogomet, i zaista sam odigrao nekoliko odličnih partija. Nažalost Gošk se borio za opstanak, pa nije bilo puno prostora za uigravanje mladih nogometaša?

Mi te pamtimo po utakmici u Mostaru kada je Gošk svladao Zrinjski 3:0?

Da, tu sam utakmicu odigrao odlično, svi su bili zadovoljni, a ja ponajprije jer sam opravdao povjerenje koje mi je u tako važnoj utakmici dao trener Mladina.

U to vrijeme su se za vas interesirali i izbornici mlađih selekcija nogometne reprezentacije BiH?

Da, čuo sam da je bilo interesa. Međutim otišao sam u međuvremenu u Pulu, i kako znate to znači da nisam bio na oku trenerima.

Misliš li da je u redu da si otišao na posudbu u Rovinj?

Naravno da je u redu. Mladom igraču je najvažnije da igra. Ja ću dati sve od sebe da odigram dobro u Rovinju, te da se igrama nametnem treneru Istre Pamiću.

Što očekuješ u budućnosti?

Ugovorom sam vezan dvije i pol godine za Istru. Za to vrijeme ću pokušati da se izborim za svoje mjesto u Istri, a poslije ćemo vidjeti.

Poruka našim čitateljima?

Hvala što me pratite, pozdravljam sve vaše čitatelje i sve ljude u našoj Hercegovini.

HERCEGOVINA.info