Mario Maka Ivanković: Zrinjski ima snage i želje da napadne oba domaća trofeja

Maka Ivanković

Nako prozivke i testiranja Plemići su otišli u Međugorje, a pripreme će nastaviti u Makarskoj gdje ih u nedjelju očekuje i prva test utakmica. O tome kako teku pripreme porazgovarali smo s pomoćnim trenerom Ivankovićem.

Za početak reci nam idu li pripreme po zacrtanom planu?

"Nakon ovih 10 dana od početka priprema možemo reci da ja sve proteklo kako treba. Iskoristili smo ih za preglede , testiranja, prešli na novi način ishrane i radili dizanju snage i aerobnih kapaciteta".

U kakvom su stanju igrači došli na pripreme nakon zimskog odmora?

"Kod većine igrača se vidi da su radili u pauzi program koji im je bio zadan. Ima tu par novih igrača i dva nova naša juniora koji su se prilagodili bez problema na ovaj uvodni dio tako da ste strane nemamo nikakvih problema".

U momčadi je nekoliko novih nogometaša. Nakon ovog dijela priprema može li se reći da će oni biti pojačanja?

"Mislim da je prerano govoriti nakon ove faze hoće li neko biti pojačanje ili ne. Najvažnije je da momci rade dobro da su svjesni da se moraju dokazati i da imaju priliku da preko Zrinjskog naprave iskorak u svojoj karijeri".

Na priprema je i nekoliko juniora. Kako oni rade i hoće li biti u kombinacijama za prvi tim?

"Trenutno su s nama četvorica naših juniora. Od ljeta su tu Stanić i Mašic a sad su se priključili Savić i Krešić. Vjerujem i nadam se da će dokazati da se na njih može računati u budućnosti . Vidjeli smo da šef iskoristi svaku priliku da gurne mladog igrača u vatru pa očekujem da i neko od njih zasluži to povjerenje u proljetnom dijelu. Mislim da nam to mora biti put za ubuduće jer znamo da je najveće bogatstvo kad imaš igrače koji igraju u prvom timu a da su ponikli iz naše škole".

S obzirom na odlaske i dolaske smatraš li da se Zrinjski treba još dodatno pojačati?

"Za sada imamo širok kadar 31 igrač. Da li će biti nekih pojačanja u skoroj budućnosti?  Ja ne vjerujem da hoće. Na nama je da radimo maksimalno s ovim kadrom a ako nem se pridruži još neko pojačanje to nam može samo dati dodatni vjetar u leđa".

Uoči priprema napisao si da ideš napadati svoj 7 trofej, pa mogu li Plemići obraniti titulu prvaka?

"Odlaskom Bilbije i Todorovića stvorila se slika da Zrinjski odustaje od titule. Moje mišljenje je da su momci zaslužili i klub im je to omogućio da pri zalasku karijere ostvare transfer i naplate sve ono sto su pokazali u našem klubu zadnjih par godina. Ciljevi kluba se znaju, ne samo obrana titule već mi imamo snage i želje da napadnemo oba trofeja".