Mario Maka Ivanković: Ponosan sam što sam dio Zrinjskog

Na licima svih nogometaša koji su se okupili dvadeset godina poslije bile su vidljive emocije, a evo što o svemu za naš portal kaže Mario Ivanković koji je bio strijelac u onoj prvoj, ali i u jučerašnjoj utakmici za svoj Zrinjski.

Kapetane prošlo je dvadeset godina od obnavljanja rada i prve utakmice Zrinjskog. Kako se osjećaš u ovim trenucima?

Osjećaji i emocije još u meni bukte, nisam još ni svjestan da je prošlo već dvadeset godina od te prve utakmice obnovljenog Zrinjskog. Nekako mi je to brzo proletilo, i sjećam se kako smo išli na tu utakmicu i kako smo bili ponosni na te trenutke. Tako sam i danas ponosan poslije ove utakmice. Skoro svi nogometaši koji su nastupali za Zrinjski tih devedesetih godina odazvali su se danas ovoj utakmici, a neke od njih nisam ni vidio od tih dana. Svaka čast i pohvala momcima iz Udruge prijatelja što su organizirali utakmicu sjećanja na te dane ponosa i slave. Još jednom im u svoje, i u ime svih nogometaša čestitam na ovom sjajnom potezu.

Možeš li se za naše čitatelje ispričati kako je bilo kada se išlo na tu prvu utakmicu u Imotski?

Rat je bjesnio u to vrijeme. Ja sam se iz Varteksa vratio i priključio se momčadi u Makarskoj. Tu smo se pripremali desetak dana, i onda se vratili u Mostar. Iz Mostara smo jedva izašli i otišli u Imotski odigrati tu utakmicu. Poslije smo zbog ratnih dejstava ponovo otišli u Makarsku, pa zatim i nekoliko dana u Kraljevicu (Istra). Iz Istre smo se vratili u Mostar gdje smo pokušali trenirati, ali većinu treninga smo obavljali iza crkve na Širokom Brijegu. Praktički svaki dan smo vozarili, trenirali na običnoj livadi, borili se kao i svi naši momci tada na bojištima i evo nakon dvadeset godina mislim da smo napravili pravi klub na ponos svih nas. Nadam se da će buduće generacije na čelu sa nama bivšim nogometašima napraviti još jači i stabilniji klub.

Povijest se ponavlja jer si postigao pogodak i u onoj pravoj, a evo i u današnjoj utakmici?

Izgleda da je tako, i taj moj prvi pogodak za Zrinjski mi je najvažniji u karijeri. To će biti zapisano u povijesti kluba da sam upravo ja taj koji je postigao taj prvi pogodak za obnovljeni Zrinjski. Nakon dvadeset godina ponovo sam strijelac, i te dvije utakmice bit će zauvijek nešto posebno za mene.