Mario Ivanković: S obzirom na okolnosti, moramo biti zadovoljni drugim mjestom

Stadion HŠK Zrinjski, fk krupa , Stadion HŠK Zrinjski, pripreme, Mario Ivanković, HŠK Zrinjski
Moraju, s obzirom da okolnosti baš i nisu išle na ruku branitelja naslova.
Bila je to zahtjevna jesen, po mnogočemu. No, kada ju izvučete s drugim mjestom, a razigraniji lider ne ode na veću prednost od pet bodova, mjesta nezadovoljstvu nema. Ističe to i pomoćni trener Zrinjskog, Mario Ivanković.

- Kada se u obzir uzme čitava godina, bilo je dobro. Osvojili smo naslov prvaka, u Europi odigrali dosta utakmica i jesen okončali na drugom mjestu, rekao je Ivanković.

- Bila je to turbulentna jesen. S obzirom da smo nakon uvodnog dijela sezone promijenili trenera (umjesto Miše vratio se Slišković, op. a.), da smo se konstantno borili s brojnim ozljedama, drugo mjesto je zaista dobar rezultat. Moramo biti zadovoljni, dodao je.

Da se razumijemo, ozljede nisu razrijedile ‘tanak' kadar - jer kadar je bio kvalitetan i širok. Ali ozljeda je jednostavno bilo previše pa je struka stalno morala izmišljati toplu vodu, stalno rotirati i kada bi to bilo protiv zdravog razuma. Ivanković ističe da neke velike promjene u svlačionici ne treba očekivati - barem iz ove perspektive.
- Sumnjam da će biti nekih velikih dolazaka. Mi prije svega imamo širok kadar i bit će potrebno smanjiti ga. To ćemo kroz razgovore riješiti u danima koji dolaze. Vjerujem da ćemo zadržati okosnicu momčadi i pojačat se ako eventualno iskoči dobra prilika ili nas napusti neki važan igrač. Zasad ne djeluje da će se to dogoditi, ali sve se to može brzo promijeniti.
Idući tom rutom, Ivanković je spomenuo i najboljeg strijelca Lige, Nemanju Bilbiju. Jesenas je zabio 14 komada, ali se pred kraj polusezone ozlijedio i propustio dva završna kola. Zanimljivo, ističe Ivanković, ozljeda ga je vjerojatno zadržala u Mostaru...
- Da se nije ozlijedio, vjerojatno bi otišao ove zime. Ovako, vjerujem da će ostati i na proljeće. Vidjet ćemo još. Smatram da bi nam najveća pojačanja trebali biti Šovšić i Veselinović koji nisu prošli pripreme.
Kako god bude, Bakin pomoćnik uvjerenja je da je jesen bila teška, ali da će proljeće biti teže - i zanimljivije.
- Sarajevo je pokazalo da ima kvalitetu, puno zabija i zasluženo je na vrhu. Bit će opasno i na proljeće, ali treba očekivati i puno bolji Široki te Željezničar, a i jedni i drugi su podbacili. Sloboda također prijeti iz prikrajka, možda u nekoj borbi za Europu. Kako god, bit će jako zanimljivo, dijelom i zbog novog sustava natjecanja.
Podsjećamo, Zrinjski i ostali premijerligaši na proljeće će najprije odraditi još tri kola iz drugog kruga natjecanja, a onda slijedi završnih jedanaest utakmica - s tim da se više neće igrati Liga za prvaka, nego će se zadnji krug odrediti prema plasmanu nakon 22. kola.

Udarni dio priprema u Medulinu

Protivnici u osam kontrolnih utakmica tek će biti potvrđeni, ali plan zimskih priprema već je definiran. S liječničkim pregledima i uvodnim testiranjima kreće se 9. siječnja, od 14. do 23. siječnja momčad će boraviti u Međugorju, krajem prvog mjeseca nastupit će na turniru u Gabeli, a od 1. do 13. veljače u Medulinu. Po povratku iz Istre ostat će sedam dana do prvenstvenog gostovanja u Širokom.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]