Mario Bazina kandidat za trenera NK Široki

Mario Bazina kandidat za trenera NK Široki
Slišković je dobio dvije dobre ponude, iz Saudijske Arabije i s Cipra, s tim da će najvjerojatnije prihvatiti ovu prvu.

Posao je završen devedeset i devet posto. Sada čekam utakmicu reprezentacije s Albanijom u Zenici kada bi mi menadžer tamo trebao donijeti ugovor koju ću tada provjeriti, da vidim je li to ono što sam tražio, rekao je Slišković u razgovoru za Dnevni list, nakon čega smo i s Pecare dobili potvrdu da se sada traži novi trener. Širokobriježani ističu da se neće žuriti, pri čemu su mislili da se neće odmah, istog trenutka kada su doznali da Baka odlazi, dati u bezglavu jurnjavu za novim šefom struke. No, isto tako, dobro znaju da sezona počinje jako brzo. Pripreme kreću već u petak, 10 lipnja, deset dana nakon toga ždrijeb 1. pretkola Europske lige donijet će im novog protivnika, a nakon još deset dana odigrat će novu europsku utakmicu. U ovom trenutku još nije jasno kakve će točno izmjene doživjeti kadar, mada je predsjednik Jelić dao određene smjernice.
- Neke ćemo igrače dati na posudbu u GOŠK, nekima ćemo se zahvaliti, a, naravno, pokušat ćemo se i pojačati, rekao je, dodavši da je moguć dolazak igrača bratskog Dinama za koje u Maksimiru trenutačno nema mjesta.
Jasno, čekaju se i Sliškovićeve sugestije.
- Trener je jako dobro snimio situaciju i naravno da će i njemu ovisiti što i kako dalje. Naravno, dosta će ovisiti i o novom treneru, a tko će to biti, trebalo bi se znati uskoro, rekao nam je tajnik kluba Dragan Soldo, dodavši tomu i očekivanu informaciju...
- Razgovarat će se i s Mariom Bazinom, otkrio je.
Bazina je, podsjećamo, već vodio momčad protekle sezone. Bio je privremeni trener u vremenu od odlaska Ive Ištuka i dolaska Sliškovića - vodio je momčad u jednoj prvenstvenoj i jednoj Kup utakmici, nakon čega je izjavio da je još prerano da preuzima takvu odgovornost. Je li se od tada nešto promijenilo? Pa, moguće. Jer sada je nešto iskusniji, a momčad bi preuzeo od početka priprema, a ne usred sezone, kada je Europa visjela...
Još nešto, ovog puta na Tonija Karačića, jedinog domaćeg trenera s kojim je klub izborio Europu (sezona 2009./2010.), se ne računa. Njemu je prepušteno vođenje omladinske škole na koju će se u budućnosti ozbiljnije računati.

Gužva na vratima, jači za tri domaća mlada igrača

Mario Kvesić, Ante Hrkać i Robert Mikulić, igrači generacije '92., potpisali su petogodišnje profesionalne ugovore s klubom pa će se u skorašnjim pripremama za novo europsko ljeto pridružiti seniorskom timu. Kvesić i Hrkać su veznjaci, a Mikulić je jedan od petorice vratara. Uz standardnog čuvara mreže Dejana Bandovića i iskusnu zamjenu Nikolu Marića, tu je još povratnik s posudbe iz Irana Boris Baćak te posudba u GOŠK-u Antonio Soldo.

( www.dnevni-list.ba )