Mario Bazina: Austrija je favorit, ali nije bauk

Sinoć su igrači, stručni stožer i vodstvo Širokoga Brijega autobusom otputovali u Sarajevo, tamo prenoćili i jutros zrakoplovom nastavili za Beč. Tamo ih sutra u 18 sati na svom Franz Horr stadionu čeka Austrija. Igrat će se pred praznim tribinama, jer je bečki klub od Uefe kažnjen zabranom prisutnosti gledatelja na četiri domaće utakmice zbog teških izgreda koje su napravili navijači na utakmici Europske lige protiv Atletica iz Bilabaoa (0:3).

Pritisak na domaćinu

- Igranje bez publike ne odgovara ni domaćinu, a ni nama. Teško da postoji neki nogometaš koji voli igrati u takvom okružju. Bilo kako bilo, znam mentalitet Austrijanaca, oni će nas sigurno shvatiti krajnje ozbiljno, kao da igraju protiv najjače momčadi na svijetu. Ipak, ovaj put na njima je pritisak, jer su domaćini i imaju ulogu favorita, rekao nam je Mario Bazina pred posljednji trening na Blatu u utorak, piše večernji list.

- Austrijski mediji puni su napisa o mom poznavanju svega u austrijskom klubu. Oni se kao pribojavaju te činjenice. Međutim, ne poznajem ja njih puno više nego oni nas. Gledali su obje naše utakmice protiv Olimpije i sve snimili. Tvrde da su im se naša momčad i naša igra svidjeli. Naravno, neće sve uočeno javno izreći, zadržat će nešto i za sebe, kao što i mi radimo. Nemojte o postocima naših izgleda za ukupnu pobjedu, ali ti izgledi uvijek postoje.

Nije nitko bauk, pa ni Austrija. Treba vjerovati u svoje mogućnosti i znanje, treba dati sve od sebe, treba na kraju imati i nešto sreće, ona je u sportu uvijek značajan čimbenik. Bazina ipak kaže kako je Austrija veliki favorit.

- To je klub s tradicijom, golemim europskim iskustvom, odličnim igračima i jakim proračunom. Tražiti u bečkoj momčadi kakvu manu, pukotinu ili nekakvu sitnicu koja bi mogla odlučiti, teško je.

I Široki ima prednosti

- Naša mala prednost je što smo već igrali dvije ozbiljne utakmice, a Austrija je igrala samo prijateljske. Moj bivši najbolji suigrač Milenko Ačimovič neće igrati zbog ozljede. Nije siguran ni nastup odličnog napadača, Čeha June, ali sve to malo znači, jer Austrija ima širok izbor odličnih igrača. Vidim da je na popisu neizvjesnih i Slovak Hlinka, zadnji vezni. Taj nas dobro poznaje, jer je prošle godine igrao protiv Širokoga Brijega u majici Sturma. No, o svemu ne treba voditi suviše računa nego stisnuti zube i igrati hrabro, rekao nam je Bazina.

 

Piše: Marko Knezović/VLM