Marin Bloudek uoči gostovanja Zrinjskog u kupu protiv Proletera

Danas je u prostorijama HŠK Zrinjski održana tiskovna konferencija na kojoj je trener Zrinjskog Marin Bloudek govorio o sutrašnjoj utakmici Zrinjskog u kupu protiv Proletera i Tesliaća, problemima sa ozljedama kao i planu i programu u nastavku sezone.

Bloudek je kazao kako je ozljeda Selimovića u subotnjoj utakmici protiv Rudara ipak malo ozbiljnija i da su mu liječnici stavili longetu na nogu. Koliko je ozljeda ipak teška znat će se više nakon idućeg pregleda. Ozljeđeni Sušić trenutno miruje i brzo bi trebao biti operiran. Naš kapetan Mario Ivanković je kazao kako se još ne osjeća dobro i nema potrebe da sa njim žurimo jer je on za nas jako bitan igrač.

Trener Bloudek se osvrnuo na sutrašnju utakmicu i kazao da je kup Zrinjskog jako bitan i da će sve napraviti da pitanje daljenjg prolaska se riješi u Tesliću. Kapetan Džidić ne može igrati u sljedećem prvenstvenom kolu u Sarajevu protiv Olimpica ali će sigurno sutra sa Matom Dragičevićem istrčati na teren. Momčad sigurno osjeća posljedice teškog terena kao i ostale momčadi koje su igrale za vikend. Bolodek se i osvrnuo na prethodne dvije utakmice Zrinjskog i kazao kako momčad nije ipak mogla izdržati do kraja protiv Borca ali da je zato protiv Rudara radila čitavih 93 minute i to nam se vratilo pobjedom. Rudar je imao svoje prilike koje nije iskoristio a mi smo to znali naplatiti. Isto tako Olimpic je protiv Sarajeva već u prvom poluvremenu mogao riješiti pitanje pobjednika ali su ih promašaji skupo koštali i Sarajevo je slavilo.

Marin Bolodek: Nakon mini priprema na Kupresu momčad će sigurno biti fizički i psihički spremnija za nastavak prvenstva

Bloudek nije krio zadovoljstvo što momčad ipak prima malo golova s obzirom da u odbrani igraju mladići koji nemaju nekog velikog iskustva a da će sve napraviti da se poboljša realizacija momčadi. Kompletnu sliku momčadi ću znati kada odradim svoj dio posla. Pokušat ću što bolje pripremiti momčad protiv Olimpica tako da ostvarimo pozitivan rezultat za nas. U odbrani momčadi za ovaj susret će biti izmjena ali ne velikih. Bloudek je pohvalio pomoćnog trenera Dragana Perića i kazao kako se radi o sigurno dobro stručnjaku koji je bez problema nakon Jovića mogao preuzeti momčad i da je zamolio njega i Upravu kluba da Perić bude na raspolaganju prvom timu do konca prvog dijela sezone.

Zrinjski će ovaj tjedan boraviti i trenirati u Mostaru. U petak se putuje u Sarajevo na gostovanje kod Olimpica. Idući tjedan, u ponedjeljak momčad bi trebala otputovati na mini pripreme na Kupres. Što se tiče fizičke i psihičke spreme momčad će nakon ovih mini priprema sigurno izgledati bolje istakao je Bloudek.