Marin Aničić: Trenerovi savjeti od velike koristi

Ovaj potonji odradio je i svih devedeset minuta protiv Željezničara (2:0), što potvrđuje da je odlično fizički pripremljen, ali i da uživa veliko povjerenje Slavena Muse.
- Zadovoljan sam svojom igrom u pripremama. Poznato je da je trener Musa za igračke karijere igrao istu poziciju, tako da su mi njegovi savjeti od velike koristi, kaže Aničić, koji se nakon odlaska Dragana Jovića standardizirao na poziciji stopera.

- Moje je igrati ono što se od mene traži, ali smatram da najviše mogu dati upravo na poziciji stopera, dodao je 21-godišnji Mostarac koji bi, ako ne bude ozljeda, na proljeće trebao postati najmlađi član "kluba 100", budući da su iza njega već 92 službene utakmice za prvu momčad.


Za Zrinjski je debitirao u sezoni 2007./2008. u kojoj je mostarski klub osvojio Kup, ozbiljniju minutažu upisivati sezoni potom u kojoj je osvojen naslov prvaka, dok je u prošloj, u kojoj je izboren novi izlazak u Europu, postao standardan član početnog sastava. Standardan je bio i jesenas, ali rezultati su bili puno lošiji.
- Jesenas smo podbacili, ali pred nama je novih petnaest utakmica u kojima imamo priliku popraviti dojam. Momčad je danas puno kvalitetnija nego u prvom dijelu sezone i zbog toga, jasno, očekujem puno bolje rezultate. Nažalost, zbog loše jeseni naša realnost je borba za ostanak i glavni cilj je što prije pobjeći iz opasne zone.
I Aničić je mišljenja da je u prijelaznom roku napravljen dobar posao.
- Igrački kadar je definitivno puno jači. Dovedeno je nekoliko provjerenih igrača, ali najvažnije je da sada imamo širinu momčadi, što jesenas nije bio slučaj. Ta širina donijela nam je kvalitetu više, jer ćemo sada imati i jaku klupu, a to nam je nedostajalo u prvom dijelu sezone.
Iz razloga što se Damir Džidić oporavljao od operacije gležnja, Aničićev partner u centralnom dijelu obrane uglavnom je bio Toni Markić.
- U prvom dijelu sezone nije puno igrao za Široki Brijeg, ali mislim da je klub napravio pravi potez što ga je doveo. Radi se o mladom i kvalitetnom igraču, koji u Zrinjskom može samo napredovati, zaključio je Aničić.

dnevni list