Marijan Ćavar: Lakše ćemo igrati u Ljudskom vrtu, nadam se povoljnom rezultatu

Zrinjski-Sloboda
Među ponajboljima na terenu bio je i mladi nogometaš Zrinjskog Marijan Ćavar, koji je u svojoj prvoj europskoj utakmici za seniorski sastav Zrinjskog pružio kvalitetnu igru i tako se na najbolji mogući način „odužio" treneru Blažu Sliškoviću što ga je uvrstio u početni sastav protiv slovenskog prvaka.

Dobro smo ušli u utakmicu. Neiskorišteni jedanesterac loše je djelovao na nas, ali smo ubrzo došli sebi i nastavili igrati onako kako je trener tražio. Imali smo nekoliko prilika i rezultat prvog poluvremena mogao je biti povoljniji da smo imali malo sportske sreće. Pred kraj utakmice nakon izjednačujućeg pogotka požurili smo prema naprijed, a oni su to iskoristili kaznivši nas pogotkom - komentar je Ćavara na susret s Mariborom.

Idemo na sve ili ništa

Za europski debi u prvom sastavu Zrinjskog stariji i iskusniji suigrači su mu bili velika moralna potpora.

Suigrači i trener su me pripremali za Maribor i ovim putem im zahvaljujem. Sigurno da je za mene ovo jedno veliko iskustvo.
Plemićima u uzvratnom susretu za prolaz dalje treba pobjeda uz barem dva zgoditka što će biti vrlo teško ostvariti. No, u Mostaru nisu bez nade za uzvrat u Ljuskom vrtu.

Sigurno ćemo krenuti od prve minute na sve ili ništa. Zbog toga će nam biti puno lakše igrati u uzvratu i nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat - izjavio je.

Sve je bliže i početak nove premijeraške sezone. Plemići brane prvo mjesto, no tu su još Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg...

Prvijenac u Vitezu

Zrinjski kao i svake godine napada prvo mjesto. Dat ćemo sve od sebe da s trenerom Sliškovićem napravimo dobar rezultat - poručio je 19-godišnji Plemić.

Trenirati nogomet je počeo s 8 godina u rodnoj Rami, da bi kao kadet prešao u Branitelj gdje ga je doveo trener Viktor Mikulić, a godinu dana kasnije uslijedio je dolazak u Zrinjski. Odlične igre u omladinskom pogonu su ga vinule u seniorski sastav za koji je u Premijer ligi debitirao krajem svibnja, a nedavno je u prijateljskom susretu s Vitezom postigao i prvijenac nakon sjajne solo akcije. S klubom ima ugovor na još godinu i pol, a potom tko zna...

Moje igre će pokazati gdje sam u budućnosti i hoću li uspjeti. Na meni je da treniram i radim, a što će dalje biti vidjet ćemo - zaključio je Marijan Ćavar.

Strateg Zrinjskog Blaž Sliković pohvalio je igru Ćavara u susretu s Mariborom.

Ćavar je odigrao na razini koja se od njega i očekuje. Naravno, uz kvalitetan rad i iskustvo, sigurno je da će igrati i mnogo kvalitetnije u budućnosti - kazao je Slišković

M.Bebek /Sportske novosti