Marciano: Wagner je pravi Brazilac, njemu ostavljam tehniku

S razlogom, jer u tom razdoblju je igrača za koje nema izgubljene lopte nedostajalo.
U BiH je došao preko Čelika, zatim je ponio i dres Sarajeva, da bi zatim stigao i u Široki, gdje se, podjednako zbog igračkih i ljudskih kvaliteta, brzo uklopio. Zadržao se samo sezonu u kadru tadašnjeg trenera Marija Ćutuka, no ostavio je dubok trag prije nego je obukao dres norveškog drugoligaša Sandefjorda...
Koga biste god upitali za njegove kvalitete, nitko ne bi bježao od epiteta borbenost, a ne biste pogriješili ni kada biste mu dodali odgovornost. Marciano sam dobro zna da mu je borbenost jedna od najvećih kvaliteta, pa mu nije problem ni našaliti se na svoj račun. - To je moja igra. Kod nas je Wagner pravi Brazilac, njemu ostavljam tehniku, rekao je uvijek dobro raspoloženi, sada 30-godišnji veznjak.
Raspoložen je bio i uoči polaska na popodnevni trening, kada smo ga i "uhvatili"...
- Ovo su tek prvi treninzi, nije problem. Još upoznajem momčad, jer od posljednjeg puta kada sam bio tu dosta se toga promijenilo. Ostalo je nekoliko važnih igrača koje znam od ranije kao što su Wagner, Bandović, Šilić, Kožul i neki drugi, ali zato ima i dosta novaka. Za Vareju sam čuo dosta toga dobroga.
Procjenu momčadi u kojoj će tražiti svoje mjesto na proljeće nije mogao dati za ovako kratko vrijeme. No, ubrzo je opet udario na šalu - na račun vječitih rivala brazilskog nogometa.
- Ne znam još. Imamo opet dobru momčad, a od posljednjeg puta kada sam ovdje igrao, jači smo i za nekoliko naših susjeda Argentinca. Osim Vereje tu je i Maximiliano (Chevrot), vidjet ćemo.
U svoje mogućnosti i dalje ima veliko povjerenje, usprkos činjenici da prošle sezone u Sandefjordu baš i nije igrao.
- Imao sam ozljedu zgloba koja je potrajala, a mučili su me i kartoni, pa se nisam naigrao kao prve sezone. Ali igrao sam, to mi neće biti problem.
Za očekivati je da će Marciano, odradi li pripreme kako treba, vrlo brzo pronaći mjesto u veznom redu, točnije na poziciji zadnjeg veznog, na kojoj je Širokom u prvom dijelu sezone nedostajao igrač njegovog tipa.

Šesti Južnoamerikanac u Širokom

Dok je prvi puta odrađivao svoj angažman sa Širokim, Marciano je bio jedan u nizu Brazilaca na Pecari. Trend se od tada malo promijenio, jer sada su u modi i Argentinci. Ukupno je šest Južnoamerikanaca u Širokom: Wagner, Diogo, Renato, Varea, te Marciano i Chevrot.

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list