Mandžukić: Zabit ću i Casillasu, ova generacija ne priznaje nikome da je bolji od nas’

. Topnik Evertona zabio je jedan gol, no hrvatski frontmen je Mario Mandžukić, on igra turnir karijere i nakon Givena i Buffona priprema se matirati još jednog velikana - Casillasa.

- Spreman sam zabiti, Španjolska ima odličnu momčad, ali niti njihova obrana nije neprobojna. No, nije moj san da budem strijelac, nego da prođemo u četvrtfinale. Svejedno mi je tko će ubaciti loptu u mrežu, ako to bude netko drugi radovat ću se kao da sam ga ja zabio. Tako svi u ekipi razmišljamo od početka i to nas jedino može dovesti do cilja.

No, Mandžukić nije samo golgeter, njegove je uloga daleko kompleksnija. Zbog iznimnih fizičkih kapaciteta treneri mu često daju konkretne defenzivne zadaće, protiv Talijana igrao je presing na Pirla, dok bi danas mogao dobiti ulogu desne polušpice u rasporedu 4-2-3-1. Makar inače s tom rolom nije najsretniji jer želi biti isturen u vršku napada, pokazalo se da i s te pozicije zna biti ubojit, na taj je način pogodio kontra Azzurra.

Utakmica s Furijom za njega je TOP izazov. Mnogi klubovi bacili su "pipke", a novinari iz Španjolske tvrde da je među njima i Barcelona. Sredi li Casillasa, položit će prijemni za Camp Nou.

- Godi mi, nemam što skrivati, zanimanje tako velikog kluba, a i svih ostalih o kojima se priča. Međutim, za mene je svaka utakmica posebna, rekao sam da se ne opterećujem time što će biti poslije Eura, sada mi je najbitnije da napravimo po što smo došli u Poljsku, da prođemo skupinu. Pokušavam dati maksimum u svakom susretu, to mogu obećati i za večeras, a isto vrijedi i za sve ostale dečke.

Slaven Bilić, kao i za Italiju, potencira da je to ispit generacije.

- Izaći ćemo na teren bez kompleksa, čeka nas izniman susret, treba u njemu uživati, ali i pokazati moć. Spremni smo, znamo što nas čeka, također i protiv koga igramo. Ne priznajemo nikome da je bolji od nas, u devedeset minuta u stanju smo se nositi sa svakim suparnikom. Dat ćemo sve od sebe, pa na kraju vidjeti na ćemu smo. Ako s takvim razmišljanjem krenemo u dvoboj mislim da ćemo na kraju biti sretni. Ne želimo misliti ni na što drugo.

Što ako ne uspijete? Hoće li povratak kući bili golemo razočaranje?

- Zaslužili smo drugi krug. S dosadašnjim igrama zavrijedili smo da se nađemo u tom društvu. Svjesni smo važnosti i težine susreta, naravno da nam ne bi bilo svejedno ako loše završi. Međutim, nema straha, ne bojimo se nikoga, tako ni Španjolske.

Sportske.jutarnji.hr