Mamiću, pomozi: 'Za europski Dinamo trebam tri pojačanja, stoper je prioritet'

Otkako je Jurčić po treći put preuzeo klupu Dinama najveća promjena dogodila se nedavno i to na poziciji kapetana. Josip Šimunić preuzeo je traku od vratara Ivana Kelave.

"Određenim igračima sam već prvi dan kad sam došao dao određene veće ovlasti. To je tako u svakoj svlačionici na svijetu, ti igrači imaju takav status među kolegama, ne može se to napraviti dekretom. Oni su vođe, oni imaju najviše iskustva, sasvim je prirodno da to budu Šimunić i Kelava, uz Leku, Sammira i Kovačića, koji je predstavnik mlađe generacije. Ti momci mnogo će stvari morati odraditi umjesto mene. Njihova riječ ima veću važnost u svlačionici. To olakšava moj posao", naglasio je Jurčić i indirektno poručio Mamiću:

"U prvom planu mi je stoper, to mi je jako bitno. On se treba uigravati. S napadačima je lakše, oni mogu samostalno djelovati, iako i njima treba doza uigravanja. Gospon Otto je uvijek govorio da mu nedostaju dva igrača, ja ću reći da za europski Dinamo trebam trojicu. Dakle, stoper, napadač i još jedan. Tko je taj treći, vidjet ćemo, saznat ćete."

U nastavku Prvenstva Jurčić puno očekuje i od Sammira.

"Sa Sammirom imam izvanredan odnos, cijenim ga kao igrača. Očekujem da se ponaša na isti način kao što se ponaša ovdje na pripremama. Sammir je krucijalni igrač Dinama", zaključio je Kruno u razgovoru za Sportske novosti.