Mamići se ispred Vahe posvadili oko pojačanja

Mamići se ispred Vahe posvadili oko pojačanja
No, dan prije odlučujuće utakmice za ulazak Dinama u Europsku ligu, uoči susreta plavih s Györom, došlo je do svađe. I to ne između bilo koga. Navodno je stariji brat i vodeća osoba kluba izvrijeđala Zorana Mamića. Navodno ga je nazvao nesposobnim i tko zna kakvim sve riječima.

Svađi svjedočio i Vaha

Izvori bliski klubu kažu da je bilo vrlo neugodno, toj je svađi svjedočio i trener Halilhodžić. Povod su, navodno, bila igračka pojačanja plavih. Šef želi dovesti Salatu i Sylestra iz praške Slavije. On je i dosad vodio glavnu riječ kad su ti poslovi u pitanju, nikome nije dao ni blizu, no sad se nešto mora pitati i trenera.

A on si je sam izabrao trenera koji ga je oduševio svojom vizijom, pa se ne treba čuditi kad trener želi dovesti igrače koje je sam odabrao, ili njegov menadžer. Takva je praksa i u inozemstvu; i kad Mourinho ide u neki klub, dovodi svoje igrače ili igrače koje nađe njegov menadžer.

Dovođenjem Halilhodžića maknuo se teret s pleća vodstva kluba, počelo se puno više pisati o nogometu, a ne o tome kako se vodi klub. I tu je gazda dobio mnogo potrebnog mira. No, mora biti svjestan toga da je veliko trenersko ime mnogo samostalnije u vođenju momčadi, ali i da ima jako velik utjecaj u trgovini s igračima, piše sportal.hr.

Sluša se stariji brat

Sad, je li Zoran o tome imao drukčije mišljenje od starijeg brata, i koji je izravni povod svađi, teško je dokučiti. No, Zoran je bio, koliko znamo, pogođen bratovim napadom, pa je razmišljao i hoće li nastaviti raditi u klubu. No, moguće je da je to sve bila još jedna predstava u režiji poznatog "spin doktora", za taj uski krug ljudi koji joj je svjedočio.

Na kraju, u tradicionalnoj obitelji zna se da riječ starijeg brata ima gotovo snagu nepisanog zakona. A stariji je očito bio nervozan zbog uzvrata s Mađarima, prolaska u Europsku ligu, ali i približavanja kraja prijelaznog roka. U kojem se još ništa nije kupilo.