Mamić zbog Štimca hitno napustio Belek!

Novinari iz Srbije, kojih je u Beleku cijela kolonija, strateški su se raspodijelili oko hotela Rixos s jednim jedinim pitanjem: Zašto je dao "amen" Fadilu Vokriju da Dinamo odigra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom lige Kosova na 3. obljetnicu nezavisnosti te zemlje?!

Ne ostavljaj ih same

Ipak, Zdravko Mamić je preiskusan da bi se uhvatio u mrežu. "Braći s Istoka" prodao je dribling i u četvrtak spakirao kofere pa preko Istanbula otišao za Zagreb. Već oko 14 sati ušetao je u svoj ured u Maksimiru, a na uranjeni povratak natjerala ga je glasina koja je, eto, došla i do Beleka: Igor Štimac je u općoj ofenzivi!

Unatoč tome što je teško odoljeti čarima gostoprimstva koje pruža Rixos, prepustiti strategiju bitke za Rusanovu u ruke Vlatka Markovića i Zorka Srebrića bilo bi ravno samoubojstvu. A Mamić je itekako svjestan te činjenice.

 

Tko je prvi odustao?

I dok će se stariji brat ovih dana uhvatiti u koštac s "petom kolonom", obiteljsko srebro u Beleku nadzirat će Zoran Mamić.

Sportski direktor kasnio je nekoliko dana jer je u Njemačkoj finiširao posudbu Miroslava Slepičke u Greuther Fürth, a vratio se na vrijeme da sudjeluje na seminaru za trenere koji su organizirali nacionalni nogometni savezi Turske i Hrvatske. Za katedrom, u ulozi predavača, našli su se tako Vahid Halilhodžić i Goran Vučević, a bio je to prvi susret Dinama i Hajduka tijekom priprema, iako ih dijeli samo koji kilometar zračne linije. Svjedoci tvrde da je druženje završilo zagrljajima, a možda je pala i ona stara " Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska..."

Kako bilo, bolje da su se družili na taj način, nego da su to činili na nekom od travnjaka u Beleku s Crvenom zvezdom i Partizanom. Kako doznajemo, turnir "velike četvorke" već je bio dogovoren, ali je u posljednji trenutak neki od klubova spustio rampu. Zanimljivo, sada se svi kite perjem da su upravo oni bili ti koji su odustali!

izvor: jutarnji list