Mamić: Vaha je tražio način da napusti Dinamo i uzme novac

nogomet, Zdravko Mamić, Gospa Međugorje, Zdravko Mamić, Gabela, Zdravko Mamić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Zdravko Mamić, Dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, HNK Hajduk, Zdravko Mamić, NK Osijek, borna barišić, josip mišić, Zdravko Mamić, Dinamo, ljuti dolac, Zdravko Mamić, Široki Brijeg, Zdravko Mamić, priznanje, Zdravko Mamić
Govoreći o događajima od prošlog petka na prvenstvenoj utakmici protiv Intera, Mamić je na konferenciji za novinare ustvrdio da nije rekao Halilhodžiću da mu daje otkaz. "Vaha se i dalje smatra trenerom, iako je tražio način da napusti Dinamo i uzme novac. Predlažem Halilhodžiću da se mirno i sporazumno rastanemo, protiv sam toga da sada vodimo pravnu bitku", kazao je Mamić.

Inače, prije samo deset dana Zdravko Mamić izjavio je da je uvjeren da će Halilhodžić ostati trener Dinama.

"Iako je Halilhodžić više puta rekao da imam pravo doći u svlačionicu, u devet mjeseci kako on vodi Dinamo nikada nisam ušao u svlačionicu, i on je prvi trener otkako sam u Dinamu da nisam dolazio u svlačionicu. Što se tiče onoga što se dogodilo u petak na susretu protiv Intera, moram reći da je momčad u prvom poluvremenu igrala sramotno i bio sam ljut na igrače. Zamolio sam Vahu da me u poluvremenu pusti u svlačionicu da se obratim igračima. On mi je rekao da to ne bi bilo dobro, te da će on razgovarati sa igračima, a na odlasku mi je dobacio da mu je dosta i što si ja umišljam. Time me je osramotio", izjavio je Zdravko Mamić.

Prije Mamića u Dinamovim prostorijama je konferenciju za novinare održao Halilhodžić, koji je kazao da je Zdravko Mamić na poluvremenu ušao u svlačionicu te izvrijeđao njega i igrače, te da mu je kazao da više neće voditi Dinamo.

Halilhodžić je danas istaknuo da nije istina da je podnio ostavku, a njegov odvjetnik Damir Primorac je kazao da je Halilhodžić i dalje trener Dinama i da nije podnio ostavku, te da su upravi Dinama poslali pismeni prijedlog za sporazumni raskid ugovora.

Halilhodžić je preuzeo Dinamo 16. kolovoza prošle godine, nakon što je Velimir Zajec dobio otkaz zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa. U vrlo kratkom vremenu uspio je preporoditi momčad i Dinamo je izborio ulazak u natjecanje po skupinama Europske lige, te je u skupini sa Villarrealom, Club Bruggeom i PAOK-om do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u nokaut fazu natjecanja. Također, nedavno je Dinamo po šesti puta zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske, a u finalu domaćeg kupa igra protiv Varaždina.

Halilhodžić je već 13. trener Dinama u eri Zdravka Mamića.(Hina)