Mamić opet najurio Jurčića

Trener Dinama Krunoslav Jurčić smijenjen je s te dužnosti nakon poraza od bečke Austrije u prvom susretu završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka.

"Gospodin Jurčić od večeras više nije naš trener, a želimo mu se zahvaliti za sve što je napravio. Kao svaki trener koji je otišao bit će ispraćen uz zahvalu i isplaćen za svoj posao. Uvijek smo bili gospoda u ovim teškim trenucima, nemamo se kome ispričavati. Ovo je naša 12 službena utakmica ove sezone, a odigrali smo samo jednu, protiv Sheriffa ovdje kada smo dobili 1:0, kao ozbiljna momčad", izjavio je nakon susreta izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

"Mi nismo igrali dobro, to je činjenica, trener kaže da smo razgovarali o projektu i da je ovo njegov prvi poraz. Jest, ali ono što Kruno nije mogao savladati jest enormna emocija koja je bila negativna prema ekipi, javnosti i navijačima. On je moralan, velik čovjek koji bi život dao za Dinamo i koji me sad skoro rasplakao kada smo se vidjeli... Ipak, savjest mi je mirna jer sam ja iskusniji. Ovo mu je bio treći mandat ovdje i ništa nije promijenio u komunikaciji i ponašanju, a upravo to je glavni uzrok ove jednoglasne odluke. Njegov temperament i način na koji komunicira mu jednostavno ne omogućavaju da prenese sve svoje golemo znanje na momčad", obrazložio je Mamić potez Dinamove uprave.

Tko će biti novi trener Dinama?

Zlatko Kranjčar
Branko Ivanković
Nikola Jurčević
Vahid Halilhodžić
Miroslav Ćiro Blažević
Nenad Bjelica
Zdravko i Zoran Mamić
Netko drugi

Momčad Dinama će do izbora novog trenera voditi sportski direktor Zoran Mamić i Damir Krznar.

"Već u subotu nas čeka utakmica u Koprivnici, a poslije toga uzvrat u Beču i mislim da će taj dvojac voditi ta dva susreta, a onda je, srećom, reprezentativna stanka. Znali smo da ovo moramo napraviti i hvala Izvršnom odboru što je ostao miran, ali naš problem je što na topografskoj karti nemamo druga rješenje i ne znamo što ćemo napraviti. Težak je ovo poraz, ulog je silno bogatstvo, reputacija kluba i sreća za navijače koje smo 'krvavo' vratili na stadion, ali svejedno imamo puno razloga da budemo optimisti i veselimo se nastavku Europe", rekao je gazda maksimirskog kluba.

Bez obzira što je Austria u Maksimiru slavila s 2:0, Mamić nije izgubio svaku nadu.

"Uvjeravam vas: neka je Bog na pomoći Austriji u Beču gdje će od prve sekunde biti "spašavaj se tko može". Siguran sam da ćemo dobiti utakmicu, a vidjet ćemo hoće li biti dosta. Pa čak i da ne prođemo i jesen igramo u Europskoj ligi barem ćemo znati da smo ispali muški, a ne kao danas; ovo danas nije bilo ništa", zaključio je Maminjo.

Tko će preuzeti užarenu maksimirsku klupu?

"Nazvao sam prijatelja Branka Ivankovića, zvao sam ga da dođe već večeras, ali mi je rekao da ne može i tako izgubio priliku da bude na klupi Dinama. Ćiro Blažević? Nitko ne može Ćiru voljeti kao ja. On je čovjek koji je u mnogočemu zaslužan za moj uzlet i sportski razvoj. On je neponovljivi, svi smo sentimentalno vezani za njega, ali nisam siguran da on ima tu radnu energiju po kojoj ga poznajemo. Jedno je vitalna energija, a drugo je operativna energija oko treninga, analize i ostalog... Ipak, neću reći ''ne''. Zlatko Kranjčar? Cico neka dođe ujutro za trenera, ali da sportski živi. On je institucija Dinama, Zagreba i Hrvatske, ali navlačite mene sada na tanak led da bi ga onda vi svi ismijavali. Kažem, neka krene odmah večeras za Zagreb, ali ne može piti. I opet ja ispadam bezobrazan i svađate me s obitelji Kranjčar što nikako ne bih volio, a cijenim i Cicu i njegovog sina. Cico je vrhunski trener, pravi gospodin, Zagrepčanec", kaže Mamić i nastavlja:

"Iako je Vahid Halilhodžić prevario i Dinamo i mene i sve vas - ako želi neka se sutra vrati u Dinamo. Nije imao klub kada je došao u Dinamo, dali smo mu plaću kakvu nitko nikada ovdje nije imao, inzistirao sam na ugovoru od dvije i pol godine da bismo ga imali u kontinuitetu i nakon 6 mjeseci čovjek počne pričati kako ugovor ništa ne vrijedi i da on može otići kada god hoće da bi nam na koncu dao otkaz", govorio je sinoć nakon teškog poraza Zdravko Mamić.

Autor: M.B. / Hina