Mamić: Evo vam k...c svima! Maleš je cinker koji me molio kup, Jovanović miš, Šimić profiter, a ti Stankoviću monstrum!

Kao i inače u njegovim javnim nastupima, Mamić se nakon nasmiješenog i benevolentnog uvoda, razjario čim su na red došla pitanja koja mu nisu po volji. Naravno, kada se radi o njemu i Dinamu, takvih ne manjka.

Mamićevo izlaganje u emisiji:

O "financiranju" brojnih tužitelja i svojoj osobenosti:

"Nikad nikog nisam tužio, a vrijeđan sam i tužen sto puta na pravdi Boga. Kasiranje Zdravka Mamića je postalo normalno, pa ja onda njima "pomažem" sa po 10 do 20 tisuća eura. Savršeno kontroliram sve što govorim i radim: Kada trgam košulje, ležim na podu, glumim Mišu Kovača, to sam iskren, to sam ja."

"Na vlast su došli crveni koji sotoniziraju sport i elementarna nepogoda Jovanović"

"Ovo što se događa u hrvatskom nogometu nije moj kraj. On će doći kada ja to budem htio, a neće me smijeniti ni ulica ni politika. Crveni su došli na vlast. SDP ne zanima sport, oni ga sotoniziraju. Još od Račana njihov službeni stav je da ih sport ne interesira. Jovanovića se ne bojim, on je za mene mali miš. Njegova retorika me podsjeća na nacističku propagandne filmove u kojima su Židovi prikazivani kao štakori. On je elementarna nepogoda. Njegovim dolaskom u Upravu Zameta, taj riječki rukometni klub je s vrha ljestvice skliznuo na dno. Rijeka je veličanstven grad, ali ljudi koji ga vode su napravili to da je nestao sa sportske karte."

"Podvala i laž je da Dinamo ne plaća porez. Fama je da Zagreb izdašno financira Dinamo."

"Podvala i laž je da Dinamo ne plaća porez. Klub i ja poštujemo zakone i to je najtransparentniji klub u Europi. Poštivat ćemo zakone ako se promijene. Ja bi bio najsretniji da po mom izlasku iz studija dođe grupa stranih investitora i preuzme Dinamo. Fama je da Zagreb izdašno financira Dinamo."

"Marković i Srebrić su dva najčestitija čovjeka u hrvatskom sportu i do zadnje kapi krvi ću se boriti za njih"

"Marković i Srebrić su dva najčestitija čovjeka u hrvatskom sportu i do zadnje kapi krvi ću se boriti da ostanu na svojim funkcijama. Mediji sotoniziraju Markovića koji je nogometni velikan. U HNS-u je stanje iz bajke, što se tiče organizacije i financija. Dok se urušava financijski svijet, HNS ima sredstava za sljedećih sedam godina. Ja i Marković se najviše trudimo da stanje u nogometu postavimo na zdrave noge. HNL je u kaljuži, a za to je odgovorno društvo, ne Marković i Mamić. Mi se zalažemo za čistoću i red."

"Nadam se da Šimić nikad neće postati predsjednik HNS-a, a o njemu znam neke pojedinosti koje nisu ugodne za njega"

"Nadam se da Dario Šimić nikad neće postati predsjednik. Bio je veliki nogometaš, ali više nisam siguran da je još uvijek korektna osoba. Moram s njim raspraviti neke stvari jer neću izlaziti u javnost sa nekim pojedinostima koje ne bi bile ugodne za njega. Osnovao je kvazisindikat, koji sam podržao, ali sad vidim da je u to ušao kao multimilijuner, koji djieli lekcije tek što je izašao iz kopački i sada na krvi nogometaša gradi karijeru."

"Maleš je i mene htio uvaljati, a molio me i da Dinamo Hajduku ove godine prepusti kup"

"Ljude koje su radili ono što je napravio Maleš se zvalo cinker, druker, špija. Nikad ne bi to napravio, jer surađivanje s policijom nije moj posao. Da me 700 tenkova gura u USKOK, ja to ne bih napravio. Nekoliko sam se puta našao s Malešom dok je trajala ova istraga i svaki put na njegovu inicijativu i sad vidim što mi je htio imputirati. Htio da se nalazimo po benzinskim pumpama i skretanjima. Sve je to jasno, još od '45. Predmet istrage su upravo prvenstva 2004. i 2005. koja je osvojio Hajduk. Zamolio me da Dinamo ove godine Hajduku pusti kup. On je izmanipulirani i neuspješni predsjednik nestabilnog Hajduka."

"Nisam kukavica jer ne bi surađivao s USKOK-om: Lovio sam ubojicu"

"Nisam kukavica zato što ne bi surađivao s USKOK-om. Hrabar sam čovjek koji je lovio ubojicu. U kafani u Dubravi je pred mojim očima ubio pjevačicu, a ja sam ga prvi lovio."

"Sa Širićem i Djedovićem sam dobar, Štimac mi nije neprijatelj"

"Sa Širićem i Djedovićem sam u jako dobrim odnosima. Ni sa Štimcem nisam neprijatelj, uvijek se pozdravimo i komuniciramo."

"Nabavka stolica za stadion preko tvrtke klupskog direktora nije sukob interesa"

"Slučaj stolice? Vizionar sam koji je od najružnijeg mjesta na svijetu, napravio uljuđenog labuda. Duo gastronomija preko koje su stolice uvezene, je firma našeg direktora Dražena Miličevića, kojeg sam ja u žurbi zamolio da preko svoje firme kupi stolice za stadion, jer mi nismo registrirani za takvu trgovinu. To nije sukob interesa."

"Mediji rade heroje od huligana i kriminalaca"

"Grupa luđaka i huligana nas pokušava srušiti, a vi od njih radite heroje. Njihov heroj je izvjesni Nikica, koji je izbio oko policajcu. Vođe BBB-a su kažnjavani i imam njihove dosjee: Hrnjak kažnjavan je za razbojstva, Bauer za krađu i prometnu nesreću."

"Laž i obmana je da sam se obogatio na Dinamu"

"Dinamo je udruga, neprofitna organizacija, jedna od 47 tisuća u Hrvatskoj. Donio sam hrvatskoj državi stotine milijuna kuna doprinosa, poreza, pdv-a. Ja skrbim i ginem za Dinamo, a tamo imam plaću od 10 tisuća kuna. Laž i obmana je da sam se obogatio na Dinamu."

"Na Eduardu se nisam obogatio, nego zamalo bankrotirao. Samo tražim povrat milijuna koji sam uložio u njega"

"Na Eduardu se nisam obogatio, nego sam zamalo bankrotirao. Zahvaljujući njegovom transferu sam u klub donio 13.5 milijuna eura. Njemu sam dao milijun eura vlastitog novca i samo tražim povrat toga. Ne tražim profit, samo povrat!"

Tada je voditelj pustio snimku Mamićevog gostovanja u istoj emisiji iz 2006., na kojoj Mamić otkriva kako nema nikakvih potraživanja prema Eduardu, odnosno da je sva prebacio na Dinamo. Očekivano, Mamić se na to razjario.

"Nisam u sukobu interesa što se tiče mog sina koji je menadžer. Odgovorno tvrdim da s Dinamo nije napravio nijedan posao"

"Vi Stankoviću ste monstrum koji manipulira jer puštate snimku mene i sebe iz 2006. u kojoj kažem da sam svoja potraživanja za Eduarda prebacio na Dinamo. Ja sam kao privatni investitor samo tražio povrat uloženog. Ne mogu vjerovati kakav ste jalni Hrvat! Nisam u sukobu interesa što se tiče mog sina. On je licencirani menadžer. Odgovorno tvrdim da sam ponosan, što uz brojne vrline, posjeduje i menadžersku licencu. Odgovorno tvrdim da s Dinamo nije napravio nijedan posao. Agencija Asa u kojoj je radio nije imala poslove s Dinamom.

"Evo vam kurac svima!"

"Na kraju vam se želim ispričati za neki glagol koji nije bio na mjestu. Tako govorim da me razumije moja publika, moja vojska obožavatelja."

Izvor: index.hr