Malonogometnom utakmicom prijatelji se sjetili pokojnog nogometaša Marka Boškovića iz Stoca

...nogometne korake, u tišini su se uz obitelj i rodbinu okupile njegove brojne radne i sportske kolege koji su njemu u spomen odigrali prvi pozivni malonogometni turnir ''Marko Bošković - Stolac 2011". Ovaj mladi nogometaš bio je član brojnih nogometnih i malonogometnih klubova u Hercegovini i Dalmaciji.

Za mnoge je bio duša od čovjeka i osoba koja nikada i nikome nije govorila ''neću, ne znam i ne dam". Stoga je i bio omiljen gdje god se pojavio, ali sudbina je htjela da prošle godine izgubi svoj mladi život u prometnoj nesreći na cesti Stolac - Mostar.

Zato su se njegovi prijatelji i odlučili na organizaciju turnira na kojem je bilo jako dirljivo jer su mnogi zaplakali na spomen Markova imena i na sve ono što se uz njega povezuje. I to na terenu na kojem se zaljubio u nogometnu loptu i odakle je krenula njegova, do same smrti uspješna nogometna karijera. Pred njim su bili brojni planovi, kako na poslovnom tako i na športskom planu.

U spomen na Marka na turniru su sudjelovale ekipe ''Prijatelji Marka Boškovića'', ''HT Eronet", MNK ''Brotnjo Čitluk'' i MNK ''Porto Tolero" Ploče. Rezultat je bio manje važan (pobjednik turnira je ekipa ''Porto Tolero'' Ploče) jer su svi na terenu, a i u publici, disali kao jedan.

Sve za nikada prežaljenog Marka koji se nije nikada odvajao od svojih prijatelja. Nije bilo bučno i veselo kao na ostalim malonogometnim turnirima jer su igrači jedni drugima govorili i savjetovali da to nije mjesto i prilika za bilo kakve konflikte na terenu.

''Sve bi dali da je Marko sa nama i da opet osvajamo turnire i veselimo se zajedničkim nastupima. Zato će ovo druženje i turnir biti sve masovniji." - poručio je u ime Markovih prijatelja Đuka Bošković.

Frano Matić | Večernji list