FOTO  Malonogometni turnir Makarska liga prvaka-MAKARANA 2017

malonogometni turnir, Makarska

Kako prvi put tako i do dan danas, jer jednostavno kažu da im je ugodno nastupati te da je organizacija turnira, kao i sam turniri jedan
od boljih gdje nastupaju! Jedinstveni u Hrvatskoj , sedmi po redu božićno novogodišnji turnir Makarana - Liga prvaka STARTA 17.prosinca!

PRIJAVE ekipa su ZAKLJUČNO ponedjeljak 11.12, do 22.00h, a ždrijeb sutradan, 12.12. - točno u podne!

Iskorak u medijskom praćenje turnira, osim rezultata koji će ići uživo, je da Makarana ima svoju radio emisiju pod nazivom TIME OUT RMR-a
gdje će voditelji ekipa kao i igraći gostovati UŽIVO od 13.15h svaki dan trajanja turnira!
Organizatora smo pitali što nas očekuje u Makarana 2017.g :

1. Treba li postavljati uopće pitanje hoće li ove godine u gradskoj sportskoj dvorani biti jedinstveni sportski događaj ?

- Treba pitati, jer smatramo da nema glupih pitanja već samo glupih odgovora. Sa osobitim zadovoljstvom najavljujemo da ćemo i ove godine organizirati, sedmi po redu, Malonogometni turnir "Makarska liga prvaka-MAKARANA 2017".

2. Kako ste zadovoljni do sadašnjim Makaranama i što očekujete od nadolazeće?

- Prošle godine imali smo najkvalitetnije ekipe do sada i gledali smo odličan mali nogomet. Nažalost, nismo zadovoljni sa posječenošću turnira.Ove godine nadamo se da će kvaliteta biti još i jača, a istovremeno da ćemo imati i neke od domaćih ekipa u završnici turnira a samim tim i veću posječenost turnira.

3. Vrijeme i mjesto odigravanja - poznato ?

- Malonogometni turnir "Makarska liga prvaka-MAKARANA 2017" odigrava se tradicionalno u gradskoj sportskoj dvorani u Makarskoj. Turnir počinje 17. prosinca 2017. godine, a finale je predviđeno za 7. siječnja 2018. godine.

4. Spremate li možda neke novosti u organizaciji samog događaja ?

- Ne, nemamo nikakvih novosti budući da smatramo da Malonogometni turnir "Makarska liga prvaka-MAKARANA 2017" u ovakvom obliku predstavlja originalan i jedinstveni malonogometni turnir u Republici Hrvatskoj.

5. Možete li nam ukratko "predstavit" (sustav natjecanja,suđenje i sl.) Makaranu Ligu prvaka 2017.g ?

- Malonogometni turnir "Makarska liga prvaka-MAKARANA 2017" igra se u tri dijela.
Prvi dio MAKARANE predstavlja kvalifikacijski dio koji se odigrava u slučaju da broj prijavljenih ekipa bude veći od 32, i igra se po "kup sistemu".
Drugi dio MAKARANE predstavlja razigravanje po skupinama, po sistemu "svatko sa svakim", a prve dvije ekipe iz svake od osam skupina idu dalje u osminu-finala.
U trećem završnom dijelu natjecanja, počevši od osmine-finala primjenjuje se"kup sistem".


6. Koliki broj ekipa se očekuje ove godine i odakle su sve pristizale ekipe na turnir?

- Nadamo se da ćemo barem zadržati prošlogodišnji broj od 32 ekipe, što je optimalan broj ekipa za održavanje
ovakvog koncepta turnira.Naravno, nismo ograničeni sa brojem ekipa na turniru pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se slobodno prijave.
Ekipe koje su do sada sudjelovale na Malonogometni turniru "Makarska liga prvaka-MAKARANA" dolaze najvećie dijelom sa Makarske rivijere, a imali smo ekipe iz Splita i okolice, Omiša, Ploča, Metkovića, Imotskog.Također svake godine imamo i sve više ekipa koje dolaze iz susjedne Hercegovine. Spomenio bi i ekipu iz Zagreba
koja se svake godine uspije organizirati i nastupiti na "Makarani" bez obzira na udaljenost.


7. Imate li poruku za buduće sudionike i gledatelje Makarane ?

- ....dođi da vidiš, dođi da se diviš!