Luka Modrić: Radije bih igrao u Barceloni nego Realu

'Svi veliki klubovi voljeli bi u svom sastavu imati Luku Modrića, ali menadžer Tottenhama Harry Redknapp ne želi niti čuti za njegovu prodaju.

To uopće ne čudi, ukoliko znamo da je hrvatski veznjak ključni igrač Tottenhama, uz Garetha Balea i Rafaela van der Vaarta'', piše Soccer Magazine.

Modrić je nedavno istaknuo kako ne razmišlja o mogućem transferu, te je podsjetio da je lani produžio ugovor sa Spursima do 2016. godine.

Nakon špekulacija koje su ga selile u Manchester United, Chelsea ili Barcelonu, nedavno je, pak, osvanula priča kako je Real Madrid spreman iskrcati golemu količinu eura kako bi u paketu doveo Modrića i Garetha Balea. Britanski tabloid Daily Star pisao je kako bi Real za njih dvojicu mogao platiti oko 100 milijuna funti!
„Volio bih zaigrati u Barceloni ili Real Madridu", izjavio je Modrić za Soccer Magazine.

Tottenham je velik klub, ali ipak nije u rangu Real Madrida, Barcelone, Manchester Uniteda, Chelseaja, Milana, Intera, Bayerna... Možemo li očekivati da ćete ubrzo završiti u nekome od ovih klubova?
„Prirodno je da sam ambiciozan, volio bih zaigrati u jednom od najvećih klubova. Vjerojatno ne postoji igrač koji bi negativno odgovorio na takvo pitanje. To je vrh, ne možete bolje od toga u nogometu. No, vrijeme će pokazati što će se dogoditi.

Otkrijte nam gdje biste radije igrali, u Barceloni ili Real Madridu?
„To je suviše hipotetsko pitanje. Kada bih dobio priliku izabrati, uzeo bih Barcelonu. To je klub koji mi se sviđa od djetinjstva. No, ne bih imao ništa niti protiv Reala.

Možda biste se lakše uklopili u Barcelonu s obzirom na njezin sustav građenja igre?
„Vjerojatno. Barcelona kupuje igrače koji se mogu prilagoditi njezinom sustavu igre, dok je Real zadnjih godina doveo puno igrača. Barcelona igra krasan nogomet i lakše se prilagoditi na njezinu igru. Međutim, i Real ima veliku momčad, bilo bi zadovoljstvo igrati s tim igračima", zaključio je Modrić u razgovoru kojeg donosi Soccer Magazine.

24sata.hr