Luka Modrić: Favoriti smo i to ćemo dokazati!

Luka Modrić
A pozvat će – Luku Modrića.
U ovom trenutku Modrić se doista doimlje kao najjači joker. Uostalom i Bilić je toga svjestan: ‘’bez Luke ne moš’ postat milijunaš’’.

- Ozljeda je stvar prošlosti. Ništa me ne boli, normalno sam trenirao. S fizioterapeutom Carlosom radio sam na jačanju muskulature. Propustio sam deset dana treninga, ali u smislu kondicije to nije nikakav problem – smatra Modrić.

Svlačionica sluša Srnu i Šimunića

Premda nije kapetan reprezentacije (tu počast ima Darijo Srna), mediji, ali i suigrači, sve češće ističu Modrića kao ključnog igrača, odnosno vođu hrvatske nacionalne momčadi.

- Lijepo je čuti kada te suigrači tako doživljavaju. No, ne gledam to tako. Puno je u našoj svlačionici kvalitetnih igrača i ne treba nikoga posebno isticati. Darijo je kapetan, Joe njegov zamjenik. Sluša se njihova riječ. Naša je najveća snaga u kolektivu.

Premda bi s aspekta medicine bilo uputnije s ozljedom aduktora ostati u Čatežu (na liječničkom tretmanu) Luka Modrić krenuo je sa suigračima u Rigu. Susret s Latvijom gledao je iz svečane lože.

- Priznajem, bio sam napet do prvog gola. Tada me prošla nervoza. Ipak smo bili puno bolji.

Grčka – Gruzija 1:1. Iznenađenje! Sasvim neočekivani ishod na startu kvalifikacija F skupine za Euro 2012.

- Svi smo očekivali grčku pobjedu. Ovaj rezultat samo je pokazatelj da i Gruzija ima ambiciju plasmana na Prvenstvo Europe. Treba ih shvatiti ozbiljno. Nismo gledali utakmicu iz Pireja. Nismo još niti puno pričali o Grcima. Oni dolaze u Zagreb nešto napraviti, iskupiti se za kiks na startu natjecanja.

Mada ne mislim da će igrati nešto ofanzivno. Vjerojatno će čekati i nešto pokušavati iz kontri. No, mi smo prvi favoriti skupine. Bolji smo od Grka. Ali, to trebamo dokazati u utorak na terenu. Pobjeda bi nam puno značila za nastavak natjecanja. Poglavito za samopouzdanje i psihološku stabilnost u slijedećim susretima.

Nositelji igre grčke reprezentacije dvojica su iskusnih veznjaka iz Panathinaikosa, Giorgos Karagounis (33) i Kostas Katsouranis (31). Grčka ostavlja utisak momčadi kojoj je osnovna vodilja igre – ne dopustiti protivniku stvaranje prilika za pogodak.

Neće biti lako kontra Karagounisa

- Iskreno, nisam gledao grčku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. No, znam Karagounisa. Iako u godinama, on je kapetan i vođa grčke reprezentacije. Igrao je i u velikim klubovima. Neće biti lako igrati protiv njega. Mi ćemo u utorak igrati svoju tradicionalnu igru, uz permanentnu kontrolu utakmice.

Moramo igrati napadački, ali strpljivo. S razmišljanjem da susret traje 90 minuta. Šanse će doći. Sigurno ćemo ih stvoriti. Uspjelo nam je to i protiv boljih momčadi od grčke. Pitanje je hoćemo li poentirati. Bitno je da budemo pravi, a onda Grci nemaju puno šansi protiv nas.

izvor: slobodna dalmacija