Luka Modrić dobiva nagradu koja pokazuje koliko je velik igrač

Luka Modrić, Luka Modrić, zlatko dalić, Luka Modrić, zlatna lopta, Luka Modrić, Luka Modrić, najbolja momčad desetljeća

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić primit će u utorak u Monacu nagradu »Golden Foot« kojom tamošnja kompanija za promicanje imidža odaje priznanje nogometašima starijima od 29 godina za održavanje uspješne karijere, izvijestile su u ponedjeljak navečer španjolske novine Marca.

Modrić, 34-godišnji igrač Real Madrida, nalazi se u Zagrebu na reprezentativnom okupljanju uoči subotnje utakmice sa Slovačkom.

Nagradu »Golden Foot« od 2003. godine dodjeljuje kompanija za promicanje i zastupanje nogometaša World Champions Club na prigodnoj priredbi u Monacu. Dosad ju nije dobio niti jedan hrvatski nogometaš.

Prošle godine je priznanje otišlo u ruke 32-godišnjeg Edinsona Cavanija, napadača Urugvaja i Paris SG-a. Ranije su tu nagradu osvajali španjolski vratar Iker Casillas i talijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon.

Modrić i dužnosnici Real Madrida u ponedjeljak kasno navečer nisu bili dostupni za komentar.

Luka Modrić je 2018. godine osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u toj godini, nakon što je s Hrvatskom stigao do finala Svjetskog prvenstva. S Real Madridom je osvojio četiri Lige prvaka i četiri svjetska klupska prvenstva.