LUKA MENALO Želim igrati u doigravanju, a onda i na Euru

Luka Menalo
Facebook

Dvije je utakmice odigrao za A reprezentaciji u eri Roberta Prosinečkog i to je bilo to. Luka Menalo od tada, od američke turneje na početku 2018. godine, više nije zaigrao za Zmajeve, a momak iz Višića kod Čapljine vjeruje da će tom postu ovog ožujka ipak doći kraj.

U ljeto 2018. potpisao ga je Dinamo, a očekivano – odmah je proslijeđen na posudbu. Najprije u Slaven Belupo, a onda u Olimpiju. Snašao se u Sloveniji, odakle poručuje kako je ponovno spreman zaigrati za A tim BiH, kojeg u ožujku čeka doigravanje za Euro 2020.

– Bajević je novi izbornik umjesto Prosinečkog. To za mene ne mijenja ništa jer moj je cilj uvijek dobrim se radom nametnuti reprezentaciji, tko god bio izbornik, izjavio je za Siol.net pa istaknuo: Iskreno želim biti dio reprezentacije u utakmicama doigravanja i nadam se da ćemo otići na EURO 2020.
U taboru lidera slovenskog prvenstva ove je sezone potpisao devet golova i pet asistencija, a Luka vjeruje da on i suigrači mogu do cilja – posebno jer je glavni rival Maribor ostao bez važnog igrača, također reprezentativca BiH.

– Dino (Hotić) je bio najbolji igrač u Sloveniji prethodnih godina. Vidjet ćemo da li će ovo olakšati put Olimpiji u borbi za naslov prvaka. Maribor ima puno kvalitetnih igrača, ali ne vjerujem da imaju takvog kao što je bio Dino, igrač koji potezom riješi utakmicu, ispalio je Menalo, koji se ne opterećuje činjenicom da ga matični klub još ne zove natrag u Maksimir, za koji ga ugovor veže do ljeta 2023.
– Dinamo je imao dobre rezultate, neki drugi igrači su imali prednost. Što je tu je, sada sam u Olimpiji i samo mislim na to.