Luka Menalo: Imao sam uganuće zgloba, ali iz dana u dan ide na bolje

luka menalo, BIH, luka menalo, luka menalo

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će u petak, 15. studenog na Stadionu Bilino polje (20.45 sati) u okviru grupe J igrati pretposljednji duel kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine protiv reprezentacije Italije.

Marko Mihojević iz njemačkog drugoligaša Erzebrigea večeras će se priključiti ekipi, a Samir Memišević iz nizozemskog prvoligaša Groningena, koji je naknadno dobio poziv izbornika Roberta Prosinečkog, stići će tek sutra, kada će napokon biti kompletiran igrački kadar koji će kandidirati za meč 9. kola kvalifikacija, piše Dnevni list.

Isti će kadar konkurirati i 18. studenog u Vaduzu u posljednjem meču ovih kvalifikacija protiv Lihtenštajna.

– Svi igrači su zdravi, a jedino je upitan Elvis Sarić. Ali, i on će biti u trenažnom procesu pa ćemo vidjeti – kazao je pomoćni trener Gordan Ciprić, koji je dodao kako su svi igrači motivirani da odigraju dobru utakmicu.

Ciprić je na pitanje novinara o atmosferi u timu, s obzirom na činjenicu da su ostale samo teoretske šanse za drugo mjesto i direktan plasman na Euro, kazao kako ne može da vjeruje da se priča o motivu igrača za utakmicu protiv reprezentacije kakva je Italija.

– Mi smo profesionalci i gledamo od utakmice do utakmice. Trebamo svi da se skupimo i odigramo dobru utakmicu. Ne trebamo razmišljati hoćemo li ili nećemo proći. Samo trebamo gledati u budućnost – poručio je napadač Armin Hodžić iz mađarskog Fehérvára.

On je istakao kako su kroz ove kvalifikacije pokazali snagu na domaćem terenu, ali u gostima puno slabosti pa se nada da će i u petak biti na nivou dosadašnjih igara u BiH.

– U Italiji smo pokazali da se možemo nositi s njima. Što da ne, ja mislim da možemo da pobijedimo. U ekipi vlada dobra atmosfera, vratio nam se najbolji igrač i mislim da možemo ostvariti dobar rezultat – kazao je Hodžić.

Povratnik u seniorski tim, veznjak Luka Menalo iz ljubljanske Olimpije, ističe kako je sanirao ozljedu i da je spreman da se bori za svoj status.

– Imao sam uganuće zgloba na utakmici protiv Mure i nisam trenirao prošli tjedan, ali iz dana u dan ide bolje i nadam se da će sve biti u redu – kaže Menalo.

On je o svom budućem statusu u reprezentaciji kazao kako će uveliko oavisiti od nastupa u klubu, jer je sljedeće okupljanje tek na proljeće.