Luka Juričić za hercegovina.info: Želim zabijati što više golova i odvesti Šibenik u Prvu ligu

Luka Juričić za hercegovina.info: Želim zabijati što više golova i odvesti Šibenik u Prvu ligu

HNK Šibenik nakon sedam odigranih kola vodeća je momčad 2. HNL. Momčad sa Šubićevca na prvenstvenoj ljestvici ima upisanih 18 bodova, četiri više od drugoplasiranog Rudeša. Plasirali su se i igrači Šibenika u osminu finala kupa Hrvatske pobjedivši momčad Slavonije s visokih 1:5 u gostima.

Svakako jedan od najzaslužnijih za odlične igre Šibenika je mladi robusni napadač iz Čitluka Luka Juričić koji od dolaska u Šibenik pruža odlične partije i ima već upisana četiri gola u dresu momčadi legendarnog Krunoslava Rendulića.

Nogometni gen naslijedio je od oca i strica, Nikole i Davora Juričića koji su bili odlični nogometaši. Prošao je omladinske selekcije Zrinjskog, Širokog Brijega i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio velika nada Plavih sa Pecare, no ozljeda koljena udaljila ga je na duže vrijeme sa zelenih travnjaka. No čini se kako se u Šibeniku vraća u pravu formu.

Iza vas je šest kola. Šibenik je vodeća momčad na ljestvici a izborena je i osmina finala kupa. Možemo reći kako se bolji početak zapravo nije mogao poželjeti?

-Istina, odlično smo ušli u prvenstvo, iz utakmice u utakmicu smo igrali kvalitetno. Loš dan dogodio nam se samo u Rijeci protiv Orijenta, koji nas je spriječio da imamo maksimalni bodovni učinak. Kao što ste i sami kazali plasirali smo se u osminu finala kupa gdje nas čeka trećeligaš Belišće, te se bez i nadamo prolasku u četvrtfinale hrvatskog kupa, kaže Luka za Hercegovina.info.

Kako je došlo do prelaska u Šibenik?

-Do prelaska u HNK Šibenik je došao sam na preporuku mog rođaka, Marka Bencuna nogometaša Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, koji poznaje vodeće ljude u klubu. Bio im je potreban napadač, te sam nakon odlične sezone u Neretvi dobio njihov poziv za prelazak na Šubićevac.

Što te dočekalo u Krešimirovu gradu?

-U Šibeniku sam primljen uistinu odlično, kako od igrača, tako i od trenera, ljudi u klubu i navijača. Od prvog dana imam osjećaj kao da sam tu već duže vrijeme.

Odličan start sezone i za tebe već četiri gola. Možemo reći kako se nakon teških ozljeda i operacija polako vraćaš u željenu formu?

-Zadovoljan sam svojim igrama na početku sezone. Želim iz utakmice u utakmicu napredovati i zabijati što više golova, te tako ostaviti Šibenik na prvom mjestu. Nadam se da su ozljede prošlost , koljena su sada, Bogu hvala, jako dobro.

Kako bi ocijenio 2 HNL, kakav se nogomet igra?

-Igra se odličan nogomet, liga je puna mladih kvalitetnih igraca a uvijeti su jako dobri. Sviđa mi se igra Šibenika gdje u svakoj utakmici igramo izrazito napadački.

Može li Šibenik izboriti povratak u društvo najboljih?

-To mi je trenutno najveća želja. Vjerujem da smo najkvalitetnija ekipa u ligi, te se nadam da ćemo na kraju sezone ostati na prvom mjestu i plasirati  se u Prvu HNL, kazao je mladi Čitlučanin za Hercegovina.info.