Luka će danas prestići legendarnog Puskasa

Luka Modrić, Luka Modrić, Dejan Lovren, Luka Modrić, Hrvatska, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, inter, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, Liga prvaka, Luka Modrić, Luka Modrić, Hrvatska zemlja, Vatreni, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Fra Karlo Lovrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Vatreni, zlatna lopta, Luka Modrić, Luka Modrić, zlatna lopta

... pothvat kojega su dostojna samo najveća imena svjetskoga nogometa. Naime, današnjim nastupom protiv Rome u Ligi prvaka, Modrić će se zacementirati u Realovom klubu "crème de la crème", među desetoricom stranaca s najviše nastupa za kraljevski klub i iz njega istisnuti jednoga od najvećih Realovih nogometaša svih vremena, legendarnoga Mađara Ferenca Puskasa!

Usto, poštede li ga ozljede i ostane li Real Madrid u Ligi prvaka do završnice, sad već legendarni Luka mogao bi dosegnuti magičnu brojku od 300 nastupa za kraljevski klub. Za usporedbu, Davor Šuker za Real je nastupio 109 puta, a ni mnogo glamuroznija imena od Modrića nisu mu ni blizu po broju nastupa; poput Luisa Figa (245 nastupa), Zinedinea Zidanea (227), Brazilca Ronalda (177), Beckhama (159) ili Cannavara (118)...

Kapetani s duljim stažem

Pa ipak, čini se kako Luku Modrića najmanje cijene upravo u - Real Madridu.

Naime, europski je prvak jučer objavio Lopeteguijev popis kapetana za ovu sezonu i među četvoricom nominiranih nema Luke. Ispred njega su Sergio Ramos, Marcelo, Karim Benzema, čak i francuski stoper Rafaël Varane.

Možda smo malo subjektivni kad je u pitanju Modrićeva veličina, ali iz kuta trenera koji je tek preuzeo momčad, taj odabir čak i ima rezona, jer sva četvorica imaju dulji staž u Real Madridu od Modrića. Luka će protiv Rome 71. put nastupiti u Ligi prvaka, što je apsolutni hrvatski rekord i Mariju Mandžukiću i Ivanu Rakitiću preostaje tek bitka za drugo mjesto, koje još uvijek drži Darijo Srna sa 63 nastupa za Šahtar.

Raketa je jučer upisao 54. nastup, a Mandžo će danas 53. put istrčati u Ligi prvaka. Luka Modrić ovoga je tjedna ušao u najuzbudljiviju fazu svoje bogate karijere. Naime, sljedećeg ponedjeljka, zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem, napeto će u Londonu iščekivati ishod glasovanja u anketi za najprestižnije Fifine nagrade, za nogometaša i trenera godine.

Tog ponedjeljka, 24. rujna, mogli bismo svjedočiti jednome od najznačajnijih događaja u povijesti hrvatskoga sporta. I Fifa na svojoj službenoj stranici već polako odbrojava dane do završne svečanosti godine. Tako je, primjerice, jedan od najvećih vratara u povijesti, Oliver Kahn, objasnio zašto bi nagrada The Best trebala u ruke - Luke Modrića.

Kahn za našega kapetana

- Cristiano Ronaldo još je jednom senzacionalno odradio sezonu u Ligi prvaka.

Messi nije osvojio niti jednu veliku titulu, a i nigdje ga nije bilo u većem dijelu Svjetskog prvenstva. S druge strane, Hrvatska je bila iznenađenje Svjetskog prvenstva, a Modrić je pored toga osvojio Ligu prvaka uz neke nevjerojatne partije, kako fizički tako i igrački. On je moj favorit - izjavio je Kahn.

Luku Modrića prije dodjele u Londonu u subotu očekuje i prvenstveni ogled s Espanyolom u Primeri. Podsjećamo, Modrićevi konkurenti za prestižnu nagradu su Egipćanin Salah i Portugalac Cristiano Ronaldo. Rezultati ankete drže se u strogoj tajnosti, pa CR7 ovoga puta ne može eskivirati susret s Lukom, kao nedavno u Monte Carlu.