LP: Suarez izvukao Barcelonu, Bayernu samo gol prednosti

Liga prvaka, nogomet, Arsenal, Borussia Dortmund, Napoli, Atletico Madrid, Austria Beč, Liga prvaka, Liga prvaka, Luka Modrić, Liga prvaka, hat-trick, Neymar, Ždrijeb osmine finala, Rezultati 6. kola, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Manchester United, Olympiakos, Liga prvaka, Europska liga, Liga prvaka, Chelsea, Atletico Madrid, Björn Kuipers, Liga prvaka, Felix Brych, Katarina Monzul, HŠK Zrinjski, Liga prvaka, NK Maribor, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, FC Bayern, Manchester City, FC Barcelona, Liga prvaka, nogomet, Mario Mandžukić, Liverpool, Atletico Madrid, Liga prvaka, uefa liga prvaka, nogomet, nogomet, Liga prvaka, Real Madrid, Borussia Dortmund, uefa liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Atletico Madrid, Bayer, Arsenal, Monaco, uefa liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Europska liga, VfL Wolfsburg, Real Madrid, Liga prvaka, Liga prvaka, GNK Dinamo Zagreb, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, FC Barcelona, Atletico Madrid
Madriđani su na Nocu Campu poveli golom Fernanda Torresa u 25. minuti na asistenciju Kokea. Bio je to već 11. Torresov pogodak u 15 nastupa protiv Barcelone. No isti je igrač bio neoprezan i uspio je u 35. minuti dobiti drugi, isključujući žuti karton, i to zbog prekršaja na sredini terena, ostavivši svoju momčad na cjedilu.

U 49. minuti je Messi pokušao škaricama, no pucao je pored gola, a dvije minute kasnije je Neymar je uzdrmao vratnicu. Brazilac je zaprijetio i pet minuta kasnije udarcem glavom, no Oblak je bio spreman. Neymar je pokušao i u 62. minuti, no ponovo nedovoljno precizno. Ipak, minutu kasnije Barcelonina dominacija je donijela ploda. Jordi Alba je pucao, a u gužvi pred golom Luis Suarez je postavio nogu i zabio za 1:1. Sjajni urugvajski napadač je u 74. minuti na ubačaj Danija Alvesa zabio glavom za 2:1.


Bio je to treći međusobni okršaj Katalonaca i Madriđana ove sezone i treći koji je završio Barcinom pobjedom 2:1. Osim crvenog kartona, njemački sudac Brych je u čvrstoj i nervoznoj utakmici pokazao još osam žutih kartona.

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić odigrao je za domaćina 64 minute, a onda ga je zamijenio Rafinha.


U Münchenu Bayern je poveo već u drugoj minuti golom Artura Vidala, očekivalo se još golova u mreži gostiju, ali na kraju je rezultat ostao nepromijenjen. Moćni sastav Bayerna došao je do očekivane pobjede, ali portugalski sastav još je u igri za prolaz. Bavarci su dominirali tijekom cijelog susreta, koji nije bio nimalo spektakularan, čak i s premalo prilika, jer se Benfica pokazala kao čvrst sastav, koji nije paničario nakon vrlo ranog primljenog gola.

Bayern je, doduše, imao još šansi, u 18. minuti Ederson je sjajno obranio volej Müllera, a u 34. minuti udarac glavom Vidala odbio se preko gola. U drugom poluvremenu Jonas je imao dvije dobre prilike za goste, ali ispriječio se Neuer. Potkraj utakmice, u 81. minuti, gostujući vratar brani opasni udarac Lewandowskog.

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

Bayern Munchen - Benfica 1-0 (Vidal 2)
Barcelona - Atletico Madrid 2-1 (Suarez 63, 74 / Torres 25)

U srijedu, 6. travnja:
Wolfsburg - Real Madrid
PSG - Manchester City

hrt.hr