London 2012: Poznati četvrtfinalisti nogometnog turnira

Brazilu i Japanu danas su se pridružili Velika Britanija, Senegal, Meksiko, Južna Koreja, Egipat, i Honduras.

U skupini A Velika Britanija i Urugvaj su u direktnom susretu odlučili o putniku u četvrtfinale. U susretu igranom na "Millennium" stadionu u Cardiffu slavili su domaćini golom Sturridge u 45. minuti.

U drugom susretu Senegal je potvrdio prolaz odigravši 1:1 protiv UAE-a. Matar je doveo UAE u vodstvo u 21. minuti, a izjednačio je Konate u 49. minuti.

Iz skupine B dalje idu Meksiko i Južna Koreja. Meksiko je pobijedio Švicarsku 1:0 golom Peralta u 69. minuti, dok je Južna Koreja odigrala bez golova protiv Gabona.

Brazil je u posljednjem kolu skupine C na "St James Parku" u Newcastleu pobijedio Novi Zeland 3:0 i skupinu je prošao neokrznut. Golove za 'selecao' postigli su Danilo (23), Damiao (29) i Sandro (52). Brazilci su utakmicu završili bez isključenog Alexa Sandra koji će tako propustiti četvrtfinale.

U drugom dvoboju igranom na "Hampden Parku" u
Glasgowu Egipat je u direktnom dvoboju za prolaz pobijedio Bjelorusiju 3:1.

U skupini D u posljednjem kolu nije bilo golova. Japan je remizirao protiv Hondurasa, a Španija protiv Maroka. Dalje idu Japan i Honduras, a najneugodnije iznenađenje nogometnog turnira Španija ide kući s jednim bodom i bez postignutog gola u tri susreta.

U susretima četvrtfinala sastaju se: Japan - Egipat, Meksiko - Senegal, Brazil - Honduras, te Velika Britanija - Južna Koreja.

Fena