Liverpool doveo 18-godišnjaka kao pojačanje

Calvin Ramsay
Getty images

Ljetni prijelazni rok u Engleskoj je počeo 10. lipnja, dok će u Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Italiji početi u ponoć 1. srpnja. U Hrvatskoj službeno počinje 15. lipnja. Transferi mogu biti dogovoreni između klubova koji se nalaze u ligama s različitim razdobljima namijenjenim za transfere, a službeno će biti kompletirani kada prijelazni rokovi započnu.

U Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj prijelazni rok traje do 1. rujna, dok se u Francuskoj i Hrvatskoj zatvara 31. kolovoza. Svi će klubovi moći dovoditi slobodne igrače i nakon 1. rujna, odnosno one koji nisu vezani ni uz jedan klub, navodi Index.

Djibril Sidibe više nije nogometaš Monaca. Napustio je klub nakon isteka ugovora kao posljednji nogometaš u klubu koji je 2017. bio prvak Francuske s Monacom.

Liverpool je danas na svojim službenim stranicama potvrdio da je iz škotskog Aberdeena doveo mladog škotskog nogometaša Calvina Ramsaya. Tek mu je 18 godina, a slovi za jednog od najtalentiranijih škotskih nogometaša. 

U protekloj sezoni za Aberdeen je odigrao 33 utakmice i postigao jedan gol uz devet asistencija. Ramsay igra na poziciji desnog beka i bit će opcija iza trenutno nedodirljivog Trenta Alexander-Arnolda. 

Liverpool je tako bez velike medijske pompe uspio dovesti trećeg novog igrača ovog ljeta nakon što je ranije stigao Fabio Carvalho iz Fulhama, a onda i Darwin Nunez iz Benfice. Ovaj transfer je bio vrlo neočekivan jer je praksa da igrači Aberdeena idu iz kluba u najveće škotske klubove pa tek onda prema Premiershipu, ali Liverpool ga je uspio dovesti za 5.3 milijuna eura.