FOTO  Šovšić sjajnim golom donio Zrinjskom pobjedu protiv Radnika

Zrinjski Radnik

U posljednjem susretu u u prvom dijelu sezone u Premijer ligi nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu pod Bijelim brijegom ekipu Radnika s 1:0. 

Mostarci na zimsku stanku odlaze sa 31 osvojenim bodom, što je premalo s obzirom na igrački potencijal momčadi. 

Susret između Zrinjskog i Radnika odigran je na veoma lošem terenu koji je više sličio na 'oranicu' nego na nogometni travnjak. 

Prvu prigodu na susretu Zrinjski je imao u devetoj minuti, kada Gojković ne uspijeva s 2-3 metra glavom zatresti mrežu Radnika. Četiri minute kasnije zaprijetili su gosti preko Đurića, no Soldo je na visini zadatka. 

U 17. minuti Rustemović je šutirao s 20-tak metara, ali je lopta prohujala pored gola Radnika. Samo minutu kasnije možda i najbolja prigoda za Zrinjski koju je propustio Tičinović. On je slabo šutirao iz povoljne situacije, pa Bilobrku nije bilo teško uhvatiti njegov pokušaj. 

Na otvaranju nastavka susreta u 49. minuti ponovno je Gojković u prilici, ovaj put šutirao je nogom, a Bilobrk krajnjim naporom zaustavio negov udarac. 

Do toliko željenog pogotka Plemići su došli u 61. minuti. Mandić je prsima spustio loptu za Kunića čiji pokušaj je izblokiran, ali na loptu natrčava Šovšić i lijevom nogom sjajno pogađa desne rašlje gola Radnika. 

Priliku da otkloni sve dvojbe oko pobjednika u 75. minuti nije uspio iskoristiti Mandić. Sjajnu akciju domaćina započeo je Tičinović, nastavio Ibanez koji je ubacio loptu na peterac, a Mandić izveo nevjerojatan promašaj. 

Posljednju prigodu na susretu u 91. minuti promašio je Ibanez, on je pobjegao obrani Radnika, ali zatim i neprecizno šutirao.

Zrinjski: Soldo, Gojković, Zlomislić, Kunić (od 69. Ibanez), Šovšić (od 92. Čoko), Barbarić, Rugašević, Rustemović, Mandić, Tičinović (od 83. Pezer), Kadušić. 

Radnik: Bilobrk, Bečelić, Simonović, Bradonjić (od 66. Motika), Peco, Karić (od 75. Posinković), Đurić (od 51. Sušić), Šubert, Merajić, Hasanović.