Lijep potez Hajduka: Luka Bučević ima Downov sindrom i novi je zaposlenik kluba

Lijep potez Hajduka: Luka Bučević ima Downov sindrom i novi je zaposlenik kluba
Sreću na njegovom licu zbog prvog radnog dana u svom najdražem klubu teško je opisati. Svi su Luku srdačno dočekali, a on je još srdačnije pozdravljao sve koje je sreo na putu, od zaposlenika, trenera, pa do djece u Otvorenoj školi koja su ga dočekala u počasnom špaliru.

Upravo u Otvorenoj školi Luka će provoditi najveći dio svog radnog vremena, a po želji i potrebi pomagat će u Fan Shopu.

"Luka će biti na usluzi treneru i igračima za sve što treba, pokušat ćemo ga uključiti u što više aktivnosti, a kao što možete vidjeti, za početak mu sjajno ide. Već se sprijateljio s djecom koja su ga odmah prihvatila. Drago mi je i zbog njih jer već od malih nogu moraju učiti kako postoje djeca i ljudi s posebnim potrebama i da su oni sastavni dio našeg društva, ravnopravni svima nama", naglasio je voditelj Hajdukove Otvorene škole Ante Rađa.

Presretan je bio i Lukin otac Davor Bučević koji je otpratio svog sina na prvi radni zadatak.

"O Lukinom oduševljenju ne trebam ni govoriti, njemu je Hajduk sve, o Hajduku priča po cijele dana, od kad je čuo da će ga početi raditi ovdje njegovo ushićenje ne prestaje. Danas je tri sata ranije obukao Hajdukovu opremu i jedva je čekao da krenemo", kazao je Lukin otac.

Luka nije bio od velikih riječi, prionuo je odmah poslu, samo je u prolazu dobacio: - Super mi je, ja sam najsretniji čovjek na svijetu.

Izvor: hajduk.hr