Liga prvaka: Večeras susreti u grupama A, B, C i D

Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, GNK Dinamo, Liga prvaka, GNK Dinamo, Real Madrid, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Real Madrid, apoel, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Bayern, Juventus, Liga prvaka, AC Milan, FC Barcelona, Arsenal, Borussia Dortmund, Marseille, Napoli, Porto, zenit, Atletico Madrid, FC Celtic, Ajax, Liga prvaka, Real Madrid, Juventus, Bayern, Bayer, Galatasaray, PSG, CSKA, Manchester United, Manchester City, crvena zvezda, Liga prvaka, Liga prvaka, PSG, UEFA, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, grčka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka
Narušenu atmosferu zbog loših nastupa u domaćem prvenstvu i sada već popriličnog zaostatka za gradskim rivalom Milanom (devet bodova), nogometaši Intera imaju priliku barem nakratko popraviti u večerašnjem srazu s Twenteom. Pobjeda nad nizozemskim predstavnikom i teoretski bi osigurala plasman aktualnog europskog prvaka u osminu finala, dok bi svaki drugi ishod odluku prolongirao za posljednje kolo, u kojem bi onda i momčad iz Enschedea tražila svoju šansu. Rafael Benitez, čija je pozicija na klupi Nerazzurra poprilično poljuljana, imat će velikih problema sa sastavljanjem obrane, s obzirom da ne može računati na Maicona, Samuela i Chivua.

U drugom večerašnjom dvoboju Grupe A, na londonskom White Hart Laneu snage će odmjeriti Tottenham i bremenski Werder. Uoči početka natjecanja mnogi su ovaj dvoboj vidjeli ključnim u borbi za drugo mjesto, no katastrofalne prezentacije i samo dva osvojena boda u prethodne četiri utakmice ostavile su njemačku momčad zakovanu za dno, s vrlo malim šansama za nastavak natjecanja u Europi i na proljeće. S druge strane, Tottenham minulih dana leti na krilima velike pobjede protiv Arsenala i sigurno je kako će večeras pred svojim navijačima jurišati na pobjedu kojom bi osigurao prolazak dalje. Za nastup u utakmici koja bi vrlo lako mogla obilovati golovima konkuriraju svi hrvatski igrači u redovima londonske momčadi, no sve upućuje kako će povjerenje Harryja Redknappa i ovog puta dobiti samo Luka Modrić.

I dok u Grupi A sve nekako "miriše" na prolazak Intera i Tottenhama, Grupa B nudi nam troboj Lyona, Schalkea i Benfice, u kojem trenutno najbolje stoje akcije francuske momčadi. Lavovi s Gerlanda našeg Dejana Lovrena u Gelsenkirchen stižu kao vodeća momčadi u grupi (devet bodova) i s vrlo jasnom devizom - ne izgubiti, čime bi osigurali plasman u osminu finala. Schalke (Rakitić konkurira za nastup), pak, na drugom mjestu ima sedam bodova i sigurno se ne bi zadovoljio remijem, s obzirom da bi u tom slučaju širom otvorio vrata Benfici (šest bodova), koja večeras gostuje kod već otpisanog Hapoela, a uz to ima i jockera u obliku domaće utakmice protiv Nijemaca u posljednjem kolu.

Nakon poprilično razočaravajućeg početka natjecanja (0:0 s Rangersima na Old Traffordu), Manchester United je u sljedeće tri utakmice uzeo maksimalnih devet bodova, riješivši praktički sve svoje brige oko prolaska dalje. Za definitivnu potvrdu istog, momčadi Alexa Fergusona treba barem bod na večerašnjem gostovanju u Glasgowu, a uspije li u tom naumu, United će napraviti odličan posao i za Valenciju, koja na svojoj Mestalli dočekuje odavno prežaljeni Bursaspor. Šišmišima, naime, za osiguranje plasmana u osminu finala treba bolji rezultat od onog što će ga na Ibroxu protiv Manchester Uniteda ostvariti Rangersi.

Iako ni oni još nisu matematički "unutra", trebalo bi se dogoditi pravo čudo da se u osminu finala ne plasiraju Barcelona i Kopenhagen, koji trenutno drže dvije vodeće pozicije Grupe D. Sve dvojbe španjolska i danska momčad mogu otkloniti na večerašnjim gostovanjima u Ateni, odnosno Kazanju, a čak i da se to ne dogodi, još uvijek im ostaju domaći ogledi u posljednjem kolu, u kojima će opet ovisiti samo o sebi.

Ante Jukić

www.hrsport.net