Liga prvaka: Sutra odluka o prvim polufinalistima

U utorak će biti odigrani susreti između Manchester Uniteda i Chelseaja te Šahtara i Barcelone. Prednost iz prvih utakmica imaju Manchester i Barcelona.

Barcelona je pobjedom na "Nou Campu" od 5:1 gotovo riješila sve dvojbe o plasmanu u polufinale, pošto je ukrajinskoj ekipi za plasman potrebna pobjeda od 4:0.

No, trener katalonskog kluba Pep Guardiola najavio je da njegovi igrači neće olako shvatiti predstojeći susret. S trenerom se slaže i napadač Pedro.

"Mada branimo dobar rezultat očekujem težak susret. Pred nama je 90 minuta u kojima se može dogoditi svašta. Šahtar ima odličnu ekipu. No, mi nećemo mijenjati naš stil, napadat ćemo i pokušati postizati golove", kazao je Pedro.

Šahtar dočekuje Barcelonu nakon što je u subotu doživio prvi poraz na novoj "Dondass" areni, od Obolona. Problem za trenera Lucescua predstavlja povreda hrvatskog reprezentativca i kapitena Darija Srne koji će odsustvovati dvije sedmice.

Srna se na listi ozljeđenih pridružio Olexandru Kucheru i Dmytru Chygrynskiju, dok je Razvan Rat suspendiran.

Lucescu će se vjerovatno odlučiti da u sredinu odbrane ubaci iskusnog Serhija Krivtsova zajedno s Mikolom Iščenkom, Vjačeslavom Ševčukom ili Vasilom Kobinom, koji nisu u takmičarskoj formi.

Mnogo neizvjesniji susret očekuje se u Manchesteru, gdje će United braniti prednost od jednog gola protiv Chelseaja.

Za ekipu iz Londona ovaj susret može značiti spas sezone, a menadžer Carlo Ancelotti vjeruje da pobjeda u Manchesteru nije nemoguća.

"Znamo da će biti teško da pobijedimo, ali vjerujemo da možemo to da uradimo. Prošle godine smo pobijedili na Old Traffordu", rekao je menadžer Chelseaja.

"Crveni đavoli", koji su u subotu bez problema pobijedili Fulham, šest godina nisu izgubili na svom stadionu u evropskim utakmicama, a u prošloj sezoni primili su samo dva gola.

Sir Alex Ferguson naglasio je važnost podrške navijača u meču s aktuelnim engleskim prvakom.

"Naša najveća prednost je Old Trafford. Navijači su odlični i očekujem naelektriziranu atmosferu", kazao je Ferguson.

Chelsea će morati da postigne pogodak ako želi dalji plasman, dok se u Unitedu pouzdaju u čvrstinu svoje odbrane.

"Imamo iskustvo igranja europskih utakmica i znamo koliko nam može pomoći posjed lopte. Pronašli smo način igranja u Europi i mislim da imamo prave igrače koji u utorak mogu da obave posao", dodao je menadžer Uniteda.

Pobjednik ovog susreta najvjetovatnije će igrati sa Schalkeom, koji ima veliku prednost iz prvog meča protiv Intera u Milanu.

Schalke u srijedu dočekuje Inter, dok se u drugom meču sastaju Tottenham i Real Madrid.