Liga prvaka: Nacional Zagreb pobjedio Lidu, korak do Elitne runde UEFA Futsal Cupa

fc nacional, Futsal

ako su startali porazom na otvaranju Main runde UEFA Futsal Cupa momčad Nacionala iz Zagreba u večerašnjoj utakmici ostvarila je pobjedu nad LSM Lidom iz Bjelorusije.

Prvaci Hrvatske sada su korak od ulaska u Elitnu rundu odnosno sve bliže cilju ulaska u najboljih 16 europskih ekipa.

Početak utakmice ponovno je bio u znaku Nacionala kada su već u 3.i 4.minuti susreta Franco Jelovčić i Kristjan Čujec snažno zapucali na gol Lidselmash Lide no golman Golovnyov brani oba udarca. Novak je još jednom bio u prilici pucati na gol u 6.minuti no obrana Lide ga uspješno blokira. U 7.minuti susreta Amadeu nakon lakše ozljede dobiva svoje minute u sastavu Nacionala. U 8.minuti Voronin izvodi korner no Kolb lošim udarcem promašuje gol Franka Bilića. Chekhovski potom dobiva žuti karton nakon prekršaja na Novaku i ekipa Nacionala ponovno preuzima inicijativu u napadu s Novakom no bez pogotka. Čujec u 13.minuti sa dvanaest metara pogađa vratnicu. U 14 minuti priliku Jelovčića opet brani Golovnyov. u 16.minuti najbolji orambeni igrač Lidselmash Lide Voronin radi prekršaj nas Čujecem i Nacional ponovno kreće na gol protivnika. Uslijedila je izvrnsna akcija naše momčadi predvođena Tihomirom Novakom u napadu no Golovnyov je opet sačuvao svoju mrežu.
U 17. minuti utakmce Lida kreće u svoj prvi kontra napad no Chekhovski promašuje cijeli gol.Još je jednu priliku na golu imao Amadeu no Nacional ponovno ostaje bez pogotka. Nakon 11 Nacionalovih udaraca prema golu od čega čak 5 u okvir vrata ( Lida nije uputila niti jedan direktan udarac) na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

U prvoj minuti drugog poluvremena Golovnyov brani pokušaj Čujeca. u 23.minuti trojka Novak-Jelovčić i Čujec snažno kreću u svoj novi napad no Kristjan ponovno promašuje gol. Sporna situacija događa se kad je igrač Lide u 24.minuti zatražio igranje rukom golmana Bilića izvan njegovog prostora te Franko dobiva upozorenje žutim kartonom nakon čega Lida izvodi na sreću po zagrepčane bezuspješno slobodan udarac što je ujedno bio i prvi udarac u okvir gola tek u 24.minuti susreta. nakon prekršaja Rafaela bjelorusi izvode svoj drugi slobodan udarac no siguran je na golu bio Bilić.

Iz sjajnog kontra napada Novak nažalost puca malo pored gola i rezultat susreta ostaje nepromijenjen. U slijedećim minutama Rogovik i amadeu su imali priliku pred golom no oba golmana bilježe po još jednu obranu. Nakon dugačke lopte Lide drama pred golom Nacionala no Ivanov sam na drugoj stativi promašuje cijeli gol.
Nacional ponovno kreće u napad no Postružin također nije precizan i lopta odlazi preko gola. u 31.minuti Tihomir Novak sa šesnaest metara silovito puca po sredini gola no siguran je bio bjeloruski vratar. u 33.minuti mladi Luka Perić prekrasnom asistencijom dodaje loptu Francu Biliću dodaje loptu no Franco pogađa stativu.
Nacional je konačno došao do svog pogotka u u 33.minuti utakmice kada Rafael dodaje Periću koji zabija za 1:0 Nacionala. Nacional je u posljednjih 5 minuta odlučio čuvati svoju prednost od jednog pogotka. Lida se odlučuje posljednje dvije minute na igru s golmanom igračem no bezuspješno.


Nacional Zagreb došao je večeras do svoje prve pobjede u glavnoj rundi ovog velikog sportskog natjecanja. Lidselmash Lida poznati je protivnik Nacionalovih stratega budući da su ih prošle godine u glavnoj rundi izbacili iz prolaska u Elitnu rundu sa rezultatom 1:0 nakon apsolutne dominacije igrača Nacionala tijekom cijele utakmice. U posljednje tri sezone Lida je bjeloruski prvak u kontinuitetu predvođeni kapetanom Zhigalkom. Tek u Elitnoj rundi UEFA Futsal Cupa prosle godine izbačeni su od Inter Movistara s rezultatom 4:2.
Ove sezone u UEFA Futsal Cupu Nacional je slavio sa istim rezultatom kao bjelorusi prošle godine.

Budući da će se prve dvije momčadi naše skupine plasirati u Elitnu rundu Uefa Futsal Cupa ostaje nam očekivati Nacionalovu pobjedu u sutrašnjoj utakmici koja se igra u 18:00 sati. Nacional Zagreb igrati će protiv prvaka Grčke, kluba Athina '90. Livestreaming susreta dostupan je na stranici http://www.ipsport.net/

Sastav Nacionala:

Tihomir Novak, Franko Bilić, Franco Jelovčić, Kristijan Čujec, Rafael Da Costa, Amadeu Fernandes Da Silva Sobrinho, Josip Jurić, Silvio Toth, Renato Koturović, Luka Perić, Ivan Pavlić, Kristijan Postružin i Rok Mordej.

Treneri: Kujtim Morina, Vladimir Merslavić i Igor Tejić.


3. Kolo, 15/10/2016

18:00 NACIONAL ZAGREB - Athina '90

20:30 LSM Lida - Ekonomac Kragujevac


FOTO: PRESS MNK Nacional Zagreb