Liga prvaka: Barca putuje u Munchen, Real protiv Borussije

Termini prvih utakmica polufinala su 23. i 24. travnja, a uzvrati 30. travnja i 1. svibnja. Finale je 25. svibnja u Londonu na stadionu Wembley.

Ovo je šesti put da će samo dvije države imati predstavnika među četiri najbolja, no prvi put u polufinalu će biti po dva kluba iz iste zemlje. Španjolski polufinalisti Real Madrid i Barcelona ukupno su osvojili čak 13 naslova prvaka Europe - 'Kraljevski klub' devet, a Barca četiri. Bayern i Borussia Dortmund ukupno su osvojili pet titula, pri čemu Bayern četiri.

Real Madridu je to 24. polufinale u elitnom nogometnom natjecanju što nije uspjelo niti jednom drugom klubu, a u dosadašnja 23 pokušaja 12 puta je stigao do finala pri čemu je osvojio devet naslova prvaka Europe. Bayernu će to biti 15. polufinale, devet puta je ušao u finale, a četiri puta su Bavarci stigli do naslova. Barca je izborila 14 polufunale u elitnom društvu. U finalu je igrala sedam puta, a tri puta je slavila. Borussija je u četvrtom polufinalu, samo jednom je stigla do finala i pritom je osvojila titulu prvaka.