LIGA NACIJA Njemačka bez statusa nositelja, Švedska izborila elitni razred

Njemačka, Poljska, Liga nacija 2019
Portugalci, koji su već ranije osigurali završni turnir Lige nacija, poveli su u 34. minuti golom Andrea Silve, a za Poljsku je izjednačio Arkadiusz Milik u 66. minuti iz penala. Njemačka i Poljska su posljednje u svojim skupinama elitnog razreda Lige nacija sa po dva boda, ali Poljska ima bolju gol razliku.

Status nositelja imat će 10 najboljih reprezentacija od 12 sudionika elitnog razreda Lige nacija, i tako su bez tog statusa ostali Njemačke sa dva boda i Island, koji je natjecanje završio bez bodova. Iz elitnog razreda Lige nacija ispali su Njemačka, Island, Poljska i Hrvatska, a na završni turnir Lige nacija plasirali su se Portugal, Engleska, Švicarska i Nizozemska.

Uz Portugal, Englesku, Švicarsku i Nizozemsku, nositelji na ždrijebu za Euro, koji će se održati 2. prosinca u Dublinu, bit će Francuska, Belgija, Italija, Poljska, Španjolska i Hrvatska.

U drugom razredu Lige nacija Švedska je na domaćem terenu svladala Rusiju sa 2-0, te je zahvaljujući boljem međusobnom omjeru pretekla Rusiju i osvojila prvo mjesto u skupini 2, i time je izborila napredovanje u elitni razred Lige nacija zajedno sa Ukrajinom, Bosnom i Hercegovinom koju vodi Robert Prosinečki, te Danskom.

Hina