Leonardo: Nisam navijač Intera

Leonardo, inter, AC Milan
No, istakao je da ga prošlost u gradskom rivalu AC Milanu neće omesti u namjeri da novi tim predvodi do trofeja, javljaju agencije.

"Bit ću iskren. Uvijek sam pokušao da budem svoj i ostanem slobodan. Nije neophodno da imamo mnogo toga zajedničkog da bismo živjeli zajedno", rekao je Leonardo na zvaničnom predstavljanju u Milanu.

Leonardo je na klupi Intera zamijenio Rafaela Beniteza, iako je od svibnja 2009. do travnja 2010. predvodio AC Milan, momčad za koju je prethodno nastupao i kao igrač.

"U Milanu sam proveo 13 godina i uvijek ću biti zahvalan tom klubu gdje sam bio i igrač i direktor i trener. Ne kajem se, ipak, zbog dolaska u Inter. Izazov je bio preveliki da bih ga odbio", istakao je brazilski trener.

Inter trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli Serije A, ali je Leonardo izrazio uvjerenje da će uspjeti da popravi rezultate tima.

"Dolazim u Inter u najvažnijoj godini u povijesti kluba i vrlo sam sretan i motiviran, a lakše je pobjeđivati uz entuzijazam. Ovaj tim je već izgrađen, ima svoj identitet i samo treba da stvorim uvjete da igrači pobjeđuju", kazao je Leonardo.

Predsjednik Intera Massimo Moratti je istakao da ga je obradovala Leonardova odluka da prihvati posao u Interu samo sedam mjeseci po odlasku iz Milana.

"Vrlo sam zadovoljan izborom. Uvijek sam se divio Leonardu i njegovoj sposobnosti da brzo uči i unosi mir. Želim mu sve najbolje", naglasio je Moratti.

Fena