Lendrić na pragu reprezentacije BiH

HŠK Zrinjski, Ivan Lendrić, HŠK Zrinjski

Zabio sam dva gola u tri kola i sada se oko mene u BiH digla velika prašina. Svi me potežu za rukav, traže intervjue, a pojavila se u medijima i opcija da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine - kazao nam je Lendrić.

Priča je tek u povojima te se mladi igrač još uvijek nije odlučio što će napraviti.
- Neki ljudi su mi ponudili da zaigram za reprezentaciju BiH. Kontaktirali su moga menadžera Matu Jozipovića i rekli mu da je ta ponuda na stolu - otkrio nam je Lendrić. Ipak, u sebi još nije prelomio.

- Nemam razloga srljati. Nisam još odlučio - kazao je Lendrić.

Trenutno mladi igrač Hajduka na posudbi u Zrinjskome ima samo hrvatsku putovnicu, no ukoliko poželi, lakoće u putnom dokumentu imati i grb susjedne nam države., piše slobodna dalmacija.

- Otac Damjan mi se rodio i odrastao u Čapljini. Živio je tamo dvadeset godina i neću imati nikakvih problema da dobijem njihovo državljanstvo ukoliko to poželim.

Zbog čega mladi nogometaš uopće razmišlja o uzimanju državljanstva BiH? Razlozi su duboki, a leže u izbornicima mlađih hrvatskih reprezentacija.
- Izbornik Dražen Ladić me nikad nije zvao, a Ivica Grnja samo tri ili četiri puta, a kada su na red došle kvalifikacije na mene više nije računao. Ne znam zašto. Bio sam i najbolji strijelac lige, a i najbolji igrač po Sportskim novostima. Zaista ne znam zbog čega to nije dovoljno da budem član reprezentacije. Jasno je da sam razočaran, ali više sam time razbijao glavu u mlađim danima. Sada sam se nekako pomirio s time - kazao nam je Lendrić.

Čini se kako su ga godine ignoriranja doista dovele pred prag “prelaska granice”. Još razmišlja, ali u glasu mu se osjetila želja, i gnjev, koji ga vode prema susjedima.

PERO SMOLČIĆ