Lazar Marjanović: Problem je bila glava, ali opet ću biti pravi

Igraču koji je Pod Bijeli brijeg stigao prošlog ljeta iz trebinjskog Leotara nije trebalo dugo da se nametne kao jedan od ključnih igrača momčadi Slavena Muse, tako da je jesen zaključio s respektabilnih šest pogodaka (sedam s Kupom), što ga i danas čini prvim strijelcem Zrinjskog, no nisu golovi bili jedini razlog zbog čega su se njegove igre karakterizirale pozitivnim tonovima.
Ipak, negdje u stanci prvenstva Marjanović je izgubio formu koja ga je krasila jesenas, budući da pravi nije bio ni u pripremama, ali ni u prva dva proljetna kola, pogotovo u nedjelju protiv Čelika (1:1). - Svjestan sam i ja toga, govori samokritično 22-godišnji veznjak.

- Ne želim ulaziti u razloge, ali mislim da je najveći problem bio u glavi. Namjerno govorim bio, jer mi je razgovor s trenerom, suigračima i svima kojima je stalo do mene pomogao shvatiti da to moram ostaviti iza sebe i koncentrirati se isključivo na treninge i utakmice, kako zbog sebe, tako i zbog momčadi, odnosno Zrinjskog, dodao je Marjanović.

Iako nije želio otkriti što mu se motalo po glavi, nije teško shvatiti da je u pitanju bio mogući transfer, jer njegove igre u prvom dijelu sezone sigurno nisu ostale nezapažene. Jesenas je, iako veznjak, jedno vrijeme predvodio i strijelce u PL-u, o njemu su, s obzirom da se radi o Nišaninu s beogradskom adresom, zbog toga pisali i srbijanski mediji, a onda ne čudi što se zimus počelo spekulirati i mogućim transferom. Jasno da je i on bio upoznat sa svime pa možda i ne treba čuditi što mislima nije bio sto posto unutra.

- Trenirao sam odlično, tako da u tome ne treba tražiti razloge pada forme, baš kao ni u činjenici da sam u pripremama igrao na desnoj strani, jer sam na tom mjestu uglavnom igrao i u drugom dijelu jeseni. Opet ponavljam da je problem bila glava, ali uvjeren sam da ću opet biti na razini kao u prvom dijelu sezone. Nadam se da ću to potvrditi već protiv Olimpica.
Proljetni dio sezone Zrinjski je otvorio očekivanim trijumfom protiv Travnika (2:0), ali je nakon toga uslijedio kiks protiv Čelika (1:1), koji je navijačima teško pao, kako zbog činjenice da je Zrinjski bez pobjede ostao u posljednjim minutama, a onda još više jer je pobjedom mogao preskočiti konkurente i probiti se na treću poziciju.
- Bili smo uvjereni da ćemo osvojiti svih šest bodova u prva dva kola, ali u nogometu se stvari uvijek ne odvijaju prema planovima. Svjesni smo da smo propustili priliku za preskakanje konkurenata, ali ne vidim zašto bismo više razmišljali o tome. U subotu igramo protiv Olimpica i nadam se da ćemo se već u toj utakmici vratiti na pobjednički kolosijek. Naravno da neće biti lako, ali dokazali smo kako smo sposobni osvajati bodove u gostima, štoviše mislim da nam je u gostima lakše igrati. Imamo mladu momčad kojoj se s pritiskom puno lakše nositi kada igra u gostima, nego kada igra na domaćem terenu.

Iako je Zrinjski u nedjelju rezultatski podbacio, Mostarci su protiv Čelika ipak ostavili bolji dojam nego konkurenti, koji su također razočarali svoje navijače, sigurno još više nego Zrinjski, budući da su Sarajevo i Borac ostavili vrlo loš dojam protiv GOŠK-a i Leotara, a poraz je upisao i Olimpic, koji je odavno prvi pratitelj Zrinjskog.
- Uvijek trebamo krenuti od sebe, tako da smo svjesni da smo priliku za pobjedu propustili u prvom poluvremenu, kada smo imali nekoliko dobrih prilika drugim pogotkom riješiti utakmicu. Ipak, činjenica je da opet nismo bili miljenici sreće, jer nam je ona još jednom ove sezone okrenula leđa. No, važno je da nastavimo skupljati bodove, jer ja čvrsto vjerujem da na kraju možemo izboriti plasman u Europu, zaključio je Marjanović.

Lijeva strana mi više odgovara

Na startu sezone Slaven Musa je Lazara Marjanovića koristio isključivo na lijevoj strani veznog reda, ali dolaskom Igora Žuržinova i njegovom standardizacijom u sastavu, Marjanović je ipak premješten na desnu stranu.
- Na lijevoj strani sam proveo najveći dio karijere, tako da mogu reći da mi pozicija uz lijevu aut-liniju više odgovara, ali nisu mi strane ni ostale pozicije. Mislim da sam jesenas, zapravo, najmanje igrao na lijevoj strani, tako da u tome ne treba tražiti problem moje slabije forme, izjavio je Marjanović.

Dnevni list