Lakić i Salihamidžić zabili, Wolfsburg ispao od četvrtoligaša

Pogocima u 6. i 17. minuti domaće je u vodstvo od 2:0 doveo Daniel Frahn, da bi Srđan Lakić već u 25. smanjio na 2:1, a Hasan Salihamidžić tri minute kasnije i poravnao rezultat.

No, sreća Vukova trajala je samo 17 minuta, do 45., kada je Frahn kompletirao hat-trick, odveo RB Leipzig u drugi krug i potpuno razbjesnio trenera VVolfsburga Felixa Magatha.

Igrači su znali da je RB Leipzig ozbiljna momčad. Dobro smo je proučili i gledali utakmice na DVD-u. Dobra forma domaćina nije me uopće iznenadila. Jednostavno, momčad u petak nije bila prava. Ništa nije štimalo: od obrane, preko veznog reda, do napada. Igrači su bili preopušteni i nedovoljno konzekventni, rekao je Magath, koji je, inače, poznat po strogoći i kažnjavanju igrača poslije loših predstava. Ni ovaj put nogometaše Vukova kazna neće zaobići.

- Bojim se. Nisam vidio da uopće igramo obranu. Odmah sam doveo u pitanje pripreme koje smo odradili. Moram ponovno proanalizirati dojmove. Činilo mi se da smo postigli jedinstvo. Igrači će zbog ovoga osjetiti posljedice, zaključio je Magath.

U Leipzigu, očekivano, slavlje.

- Hvala svima, i navijačima i igračima. Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Znali smo da ćemo, morati svojski raditi da bismo nešto ostvarili protiv VVolfsburga i uspjeli smo. Nevjerojatno, zaključio je trener Leipziga Peter Pacult.

T.B.